Članici Karate kluba Brežice nastopili na 3. pokalni tekmi v Kranju

V soboto, 18.9.2021 je v Kranju v  športni dvorani Stražišče potekala letošnja zadnja, tretja pokalna tekma v karateju, in sicer v katah in v borbah. Nastopilo je 288 tekmovalcev iz 45-ih slovenskih klubov, ki so tekmovali v različnih kategorijah. Karate klub Brežice sta zastopali dve perspektivni mladi kadetinji in članici širše slovenske reprezentance Maja Lazanski in Maja Lakner, ki sta nastopili v kategorije kate.

V kategoriji kadetinj je bilo prijavljenih 16 tekmovalk, ki so bile razdeljene v dve skupini po osem tekmovalk. V naslednje kolo so iz vsake skupine napredovale po štiri tekmovalke z najvišjimi ocenami. Maja Lazanski je izvedla kato Paiku in se kot tretja v skupini uvrstila v naslednji krog, Maja Lakner pa je izvedla kato Seipaj in se ko četrta prav tako uvrstila v nadaljevanje tekmovanja. Obe sta izvedli svoji kati tehnično zelo korektno in z velikim občutkom za Gojyu Ryu karate. V naslednjem krogu sta obe Maji izvedli kato Kururunfa, vendar sta s svojima ocenama 21,76 in 21,06 za las zgrešili boj za medalje in si delili sedmo mesto.  Za bron je tokrat zadostovalo 21,86. Zmagala pa je Alja Kontrec z oceno 23,20.

Image title

Trenerka Metka Galič s tekmovalkama Maja Lazanski in Maja Lakner

Image title

Maja Lazanski med kato Paiku

Image title

Maja Lakner med kato Seipai

Dekleti sta s svojo spremljajočo trenerko Metko Galič takoj po tekmi pregledali posnetke in ugotovili, da jima je do medalje zmanjkalo nekaj več moči in agresivnosti v izvedbi. Priložnosti za medalje se ponujajo že v naslednjih tednih, ko bo na vrsti odprto prvenstvo Kranja in mladinsko državno prvenstvo.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic