Članici KK Brežice Nastja Galič in Nika Omerzo na svetovnem pokalu Karate 1 Series A v Salzburgu

Ta vikend je v Avstriji (Salzburg) potekala tekma svetovnega pokala Karate 1 Serias A, torej najmočnejša članska liga na svetu, kjer se zberejo vsi najbojši tekmovalci v katah in v borbah. Skupaj je nastopilo 1416 tekmovalcev iz 86-ih držav iz celega sveta. Karate klub Brežice in Slovenijo je ponovno odlično zastopala naša članska reprezentantka Nastja Galič, tokrat pa se ji je prvič pridružila tudi članica mladinske reprezentace Nika Omerzo, ki je tako s tem prebila led tudi na največjih tekovanjih. Poleg njiju je Slovenijo v katah zastopala tudi Maša Simonič iz Maribora.

Nika Omerzo, Nastja Galič in Maša Simonič kot članska ekipa Slovenije na svetovnem pokalu Karate 1 v Salzburgu

Najprej je nastopila Nika Omerzo s kato Paiku. Za svoj nastop se je dobro pripravila in suvereno stopila na tatami na svoj prvi velik dvoboj proti prvi Hrvatici Anji Lončar. Nika je svojo kato izvedla tehnično dobro in uspešno, vendar jo je zaradi neizkušenosti izvedla še premalo odločno in močno, tako da ni uspela priti v drugi krog. Je pa bila z nastopom zadovoljna in se že veseli nadaljnjih tekmovanj.

Kot druga je odlično nastopila Mariborčanka Maša Simonič in v prvem krogu premagala drugo od Hrvatic Vladko Kiuk, njihovo državno prvakinjo. V drugem kolu pa je kljub zelo dobrem nastopu morala priznati premoč Italijanki Lisi Pivi. Bo pa Maša svoje znanje lahko dokazala na bližajočem se mladinskem svetovnem prvenstvu v Španiji.

Nastja Galič je ponovno tekmovala vrhunsko in prišla najdlje od vseh slovenskih katašev. Po prvem kolu, ko je prav tako kot Nika izvedla kato Paiku in premagala drugo članico hrvaškega kata tima Niko Jukić, je v drugem kolu tekmovala proti Nemki Nicole Boch. Nastja je proti njej izvajala kato Suparimpai in jo suvereno premagala z rezultatom 5 : 0. V tretjem kolu sta se na tatamiju soočili stari znanki Nastja in madžarska prvakinja Laura Sterck. Obe sta izvajali kato Annan, a so se sodniki tokrat odločili za bolj znano tekmovalko in zmago z rezultatom 4 : 1 pripisali Madžarki. Selektor slovenske reprezentance Arnold Skuhala, ki je vse Nastjine nastope še posebej pohvalil, in še marsikdo v dvorani ni bil prepričan v upravičenost odločitve, vendar je pred obema še veliko tekem, kjer se bosta lahko dokazali. Na koncu je med 142-imi katašicami iz celega sveta presenetljivo slavila tekmovalka iz Hong Konga Grace Lau Mo Sheung, ki je že v polfinalu premagala doslej še neporaženo prvo s svetovne lestvice Japonko Kiyou Shimizu, v finalu pa še eno Japonko Hikaru Ono.

Selektor je po končani tekmi podal klubskim trenerjem še dodatna navodila za še bolj učinkovite treninge vseh njegovih izbrancev.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic