Devet kolajn za brežiške karateiste na Katana cup v Bohinju

V nedeljo 23.04.2017 je Akademija borilnih veščin Bohinj organizirala mednarodni turnir v katah in borbah KATANA CUP Bohinj 2017. Na turnirju so se v 328 nastopih pomerili tekmovalci iz kar 33 klubov iz Slovenije, Hrvaške, Nemčije in Slovaške. Brežiški karate klub je tokrat zastopala ekipa osmih karateistov, ki so domov prinesli kar 9 kolajn, in sicer 4 zlate, 2 srebrni in 3 bronaste. Zlato so si priborili Luka Cicvarić, Ela Petan in Nika Omerzo v kategoriji kate ter David Matija Lavrič v kategoriji borbe. Omenjeni tekmovalci so prikazali veliko tehnično in taktično pripravo, ter so za svoje nastope poželi obilico aplavzov. 

Tekmovanje so kot po navadi začeli tekmovalci v katah. Luka Cicvarić je nastopil v kategoriji malčkov, kjer je s suverenimi izvedbami kat premagal vse nasprotnike in se tako povzpel na najvišje stopničke. Ravno tako je z vso konkurenco pometla tudi Ela Petan, ki je v svojo že precej veliko zbirko kolajn dodala še eno zlato. Nika Omerzo je nastopila kar v dveh kategorijah kat. V kategoriji mladink je osvojila zlato, v kategoriji kadetinj pa bron. Sara Marija Lavrič je nastopila v kategoriji kat za malčice, kjer je premagovala vse nasprotnice na poti do finala, tam pa je morala priznati premoč nasprotnici in se zadovoljiti s srebrno kolajno.

V katagoriji kat za malčke z nižjimi pasovi je nastopil tudi Patrik Omerzo, ki si je skozi repasažne boje uspel priboriti svojo prvo bronasto medaljo z večjega tekmovanja.

Pri borbah je Ela Petan pokazala velik napredek v zadnjih tednih, posledično je v četrtfinalu suvereno premgala Abram Nijo iz Postojne, v polfinalu prav tako  Laro​​ Džaković iz KK Mawashi, v finalu pa se je srečala s staro znanko Mašo Magajno in storila usodno napako v uvodnem delu borbe, kar je vodilo do neulovljivega rezultata in končnega drugega mesta v kategoriji ml.kadetinj do 45kg​. David Matija Lavrič ​se je tokrat povzpel na najvišjo stopničko. Napet dvoboj z Nejcem Setničarjem iz Ljubljane je povedel kar s 4:0, njegov nasprotnik ​​pa se je v zadnjih sekundah borbe povsem približal in celo izenačil, a je David uspel ohraniti zbranost in dvoboj zaključil z atraktivno brco v glavo ter na koncu slavil s 7:4.​ Sebastjan Lašič je tokrat končal kot tretji. V kategoriji ml.kadetov je v polfinalu deklasiral svojega nasprotnika, žal pa ga je zaradi pomanjkanja izkušenj štirikrat premočno zadel in bil zato diskvalificiran. Ana Sever je tokrat podlegla predštartni tremi in ostala brez vidnejše uvrstitve.

Množica medalj in odličnih uvrstitev je rezultat trdnega dela vseh nastopajočih Brežičanov, še posebej pa velja pohvaliti Elo Petan, ki je osvojila kolajni v obeh karate disciplinah in sicer v katah in športnih bojih. Na povabilo organizatorja se je tudi tokrat odzvala brežiška karate sodnica, Katja Bajs

Tekmovalce sta v Bohinju vodila trenerja Sašo Vaš in Darko Cicvarić, ki sta imela veliko podporo v vseh starših nastopajočih otrok, saj so skozi celodnevno naporno tekmovanje bodrili brežiške in tudi ostale nastopajoče, ter poskrbeli, da jim ni nič manjkalo. Poleg strokovnega tima v klubu in sponzorjev so ravno starši tisti, ki lahko z ustreznim sodelovanjem največ pripomorejo k uspehom svojih otrok.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic