Devet odličij za brežiške karateiste na 10. pokalu Nestla Žganka v Velenju

V soboto, 14.02.2015 je v Velenju potekal jubilejni 10.karate turnir za pokal Nestla Žganka. Na turnirju je nastopilo 455 tekmovalcev - med 45 klubi iz petih držav je 10 tekmovalcev na tatamijih zastopalo Karate klub Obzorje Brežice. Glede na to, da se nekaj izkušenih predstavnikov domačega kluba tekmovanja ni udeležilo (Nastja Galič, Hana in Žiga Suša), smo z bero kolajn več kot zadovoljni!

Najprej sta se na tatamijih s konkurenco pomerilil brežiški najmlajši predstavnici – Sara Lavrič, ki je osvojila bronasto medaljo in Maja Lakner, ki je osvojila srebrno medaljo in s tem najboljši rezultat brežiške ekipe.

V katah sta nastopila še David Lavrič in Nika Omerzo. David je zmagal v dveh kolih, v tretjem pa klonil od tekmeca, ki se je prebil do finala. Priložnost za osvojitev brona je dobil v dveh repasažnih nastopih, ki jih je opravil uspešno. Nika Omerzo je od finalistke klonila že v prvem krogu, do brona pa se je prebila v dveh repasažnih bojih.

V bojih smo imeli 6 predstavnikov, med nosilce bronaste kolajne pa se je vpisalo pet članov kluba: Nina Zupančič, Kaja Omerzo, Simon Hribar, Petra Planinc in najmlajši borec Sven Jakovina. Čeprav je vsaka borba po svoje dramatična, se je prava drama odvila v polfinalnem boju Kaje Omerzo proti predstavnici Bosne in Hercegovine, ki je dosegla točko ob udarcu na gong. Kaja je od vseh članov klubske ekipe pokazala največ volje in znanja, kar je jasen znak, da okreva po obdobju, ko so jo pestile poškodbe.

Statistka končne bere odličij je 8 bronastih in 1 srebrna.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic