Dva zlata za Luko Cicvarića in 22 kolajn za Karate klub Brežice

V soboto, 18.06.2022, je v Šenčurju potekal VI. mednarodni karate turnir pod imenom POKAL GORENJSKE 2022.

Sodelovalo je 33 klubov iz 4 držav, ki so opravili 332 nastopov. Karate klub Brežice je tokrat zastopalo 19 tekmovalcev, ki so nastopili v 23 posameznih kategorijah in v treh kata ekipah. Ob zaključku tekmovanja je Karate klub Brežice bogatejši za kar 22 odličij: 6 zlatih, 7 srebrnih in 9 bronastih.

Image title

Največji uspeh je dosegel Luka Cicvarić, ki je osvojil kar dve zlati kolajni. Luka je najprej nastopil v kategoriji kadetov, kjer je z vrhunskimi izvedbami kat Ohan Dai, Anan Dai in Suparinpei premagal vse nasprotnike. Luka je nato nastopil še v starejši kategoriji med člani, kjer je v treh krogih premagal vse nasprotnike in si, brez izgubljene točke, priboril še drugo zlato odličje.

Image title

V kategoriji kadetinj je nastopila Maja Lazanski, ki je s suvereno izvedbo kate Paiku brez izgubljene točke osvojila zlato odličje.  Tudi Maja je nato nastopila še v starejši kategoriji med članicami, kjer pa je žal izgubila dvoboj proti nasprotnici iz Nove Gorice, no Maja se je zbrala in v repasažnem boju za bronasto odličje premagala nasprotnico s 3:0.

Image title

V kategoriji kate za malčke absolutno sta nastopila Luka Dimčič in Gal Budič. Luka in Gal sta v dveh krogih premagala nasprotnike, nato pa sta se pomerila še v klubskem finalu. Tokraj je bil uspešnejši Luka, ki si je priboril zlato kolajno, Gal pa srebrno.

Image title

V kategoriji kate za malčke (8. - 4. kyu) je nastopil Gašper Štern, ki je v treh krogih premagal vse tekmece in si brez izgubljene točke priboril zlato odličje.

Image title

Niko Cicvarić in Žan Lubšina sta nastopila v kategoriji kate za dečke 8. - 4. kyu. Niko je prva dva kroga premagoval nasprotnike brez izgubljene točke, v polfinalu je pa z rezultatom 1:2 izgubil od zmagovalca skupine, kar mu je omogočilo repasažni boj za bron, ki ga je Niko tudi dobil. Žan, za katerega je to bilo prvo večje tekmovanje, je imel podobno pot kot Niko, saj je v polfinalu tesno izgubil od bodočega finalista. Tudi Žan je v repasažnem boju osvojil bronasto odličje.

Image title

Sofija Popijač in Eva Strgar sta nastopili v kategoriji kate za malčice in se z zmago v polfinalu uvrstili v klubsko finale. Tokrat je bila boljša Sofija, ki je osvojila zlato kolajno, Eva pa srebrno. Deklici zelo lepo napredujeta iz tekme v tekmo in se nadejamo še več takšnih klubskih finalov na tekmah tudi v prihodnje.

Image title

V katah za najmlajše deklice sta pogumno nastopili Štern Gaja in Kajtna Mia. Gaja je osvojila srebrno, Mia pa bronasto odličje.

Image title

Ian Tomše in Aleksa Ivanov sta nastopila v kategoriji kate za najmlajše. Ian si je skozi repasažne boje priboril bronasto odličje, Aleksa pa tokrat ni imel sreče z žrebom in je tekmovanje zaključil na 5. mestu.

Image title

V kategoriji kate za deklice 8. - 4. kyu so nastopile Zofič AriaAngelika Li ŽičkarKim Kerin in Sinja Bončina. Aria se je s tremi zaporednimi zmagami uvrstila v finale, kjer pa je žal morala priznati premoč nasprotnici in se tokrat zadovoljiti s srebrnim odličjem. Tudi Angelika Li je odlično nastopila z dvema zaporednima zmagama, nato pa je v polfinalu izgubila od bodoče zmagovalke, kar ji je odprlo pot v repasaž, kjer je z zmago osvojila bronasto odličje. Kim in Sinja tokrat nista imeli sreče z žrebom in sta tekmovanje zaključili brez vidnejše uvrstitve. 

Image title

Santeja Ivnik in Selena Šinko sta nastopili v kategoriji ml. kadetinj 8. - 4. kyu. Santeja se je z zmagama uvrstila v finale, kjer pa jo je čakala izkušenejša tekmica in je Santeja na koncu osvojila srebrno odličje. Selena se je uspela uvrstiti v polfinale, no zaradi pomanjkanja izkušenj na večjih tekmovanjih se ji je žal izmuznilo tako finale kot tudi repasažni boj za bron.

Image title

Ekipa dečkov v katah je tokrat nastopila v sestavi Niko CicvarićGašper Štern in Gal Budič.  Vsled okrevanja po virozah jim je, po napornih nastopih v posameznih kategorijah, tokrat zmanjkalo moči za ekipne nastope in so v finalu s tesnim rezultatom 1:2 zasedli drugo mesto.

Image title

V ekipi kat za deklice so nastopile Sinja BončinaKim Kerin in Aria Zofič.  Dekleta se šele usklajujejo na vadbo v teamu vendar so kljub temu skozi repasažne boje osvojile bronasto odličje brez izgubljene zastavice.

Image title

Ekipo kat za ml. kadetinje so tvorile Angelika Li Žičkar, Santeja Ivnik in Kim Kerin. Dekleta so se z zelo lepo in usklajeno izvedbo kat uvrstila v samo finale, vendar so tam morala priznati premoč tekmicam in se domov vrnila s srebrnim odličjem.

Image title

V športnih bojih sta tokrat nastopila mlada tekmovalca Mia Kajtna v bojih na tarčo za najmlajše in Luka Dimčič v bojih za malčke -35 kg.  Oba sta se odrezala zelo dobro in si priborila bronasti odličji.

Image title

Tekmovalce sta spremljala trenerja Christian Kajtna in Darko Cicvarić, ki sta s pokazanim znanjem izjemno zadovoljna in ponosna na vse nastopajoče. Ob koncu nastopov v katah je Karate klub Brežice po seštevku osvojenih kolajn namreč zasedal skupno 1.mesto med vsemi prijavljenimi klubi.

Image title[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic