Dve srebrni in ena bronasta kolajna za brežiške karateiste na Ekipnem državnem prvenstvu v Ljutomeru

V nedeljo, 4. 6. 2023, je v Ljutomeru potekalo ekipno državno prvenstvo. Tekmovalo je skupno 124 prijavljenih ekip iz štiridesetih klubov. Karate klub Brežice je zastopalo pet ekip, ki so v ekipnih kata nastopih osvojili dve srebrni in eno bronasto odličje.

Image title

Tekmovanje je pogumno otvorila ekipa najmlajših tekmovalk v sestavi Gaja Štern, Mia Kajtna in dvojčic Evelyn Joy in Amelie May Žičkar, ki so se v prvem krogu pomerile z ekipo najmlajših iz Karate kluba Zen. Z odlično izvedbo kate in borbenim duhom, so brežiške tekmovalke brez izgubljene točke premagale nasprotnice in se uvrstile v finale, kjer so tokrat žal morale priznati premoč nasprotnicam iz Karate kluba Cerknica. Z nastopom so si tako naše najmlajše priborile srebrno odličje in postale državne ekipne podprvakinje.

Image title

V kategoriji malčice so brežiške barve zastopale Sofia Popijač, Eva Strgar, Mia Kajtna in Megi Cicvarić, ki so z malo manj športne sreče tokrat izgubile proti ekipi iz Trbovelj, ki se v nadaljevanju ni uspela uvrstila v finale, zato Brežičanke niso imele možnosti repasaža.

V močni konkurenci kar desetih ekip so v kategoriji dečki nastopili Gašper Štern, Niko Cicvarić in Gal Budič. S tehnično dovršenimi in srčnimi izvedbami kat so dečki pokazali svojo odlično pripravljenost in napredek. Suvereno so napredovali iz kroga v krog in se po zmagah nad ekipama Karate kluba Mirna Peč in Karate kluba Shotokan Kranj uvrstili v finale, kjer so boj z ekipo Društva za karate Celje žal izgubili. Z nastopom so si tako tudi Gašper, Niko in Gal priborili srebrno odličje in postali državni ekipni podprvaki.

Image title

Bronasto odličje so si z zelo korektnim, močnim in borbenim nastopom priborile tudi Sinja Bončina, Kim Kerin, Aria Zofič in Sofia Popijač v kategoriji ekip deklic do 12 let.

Image title

Sinja Bončina, Kim Kerin in Aria Zofič so nato skupaj z Angeliko Li Žičkar nastopile tudi v močni kategoriji ekip mlajših kadetinj do 14 let. Tokrat so imele smolo, saj so kljub tehnično natančni in močni izvedbi v prvem kolu izgubile proti ekipi Karate kluba Trbovlje.

Brežiške tekmovalce so tokrat spremljali trenerji Christian Kajtna, Darko Cicvarić in Andrejka Dvornik, ki so bili z nastopi svojih varovancev zelo zadovoljni. Zahvala pa gre tudi vsem, ki brežiške tekmovalce podpirate, jih spremljate na tekmovanja in zanje navijate.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic