Dve zlati medalji in bron za brežiške karateistke na tekmovanju v Velenju

V nedeljo, 2.2.2020, se je v Velenju odvijalo tradicionalno mednarodno tekmovanje v karateju, Pokal Nestla Žganka, na katerem je nastopilo 252 tekmovalcev iz 6 držav. Brežiški klub je tokrat nastopil z ekipo petih borcev, ki so se domov vrnili z dvema zlatima in eno bronasto medaljo.

Image title

Po osvojenem bronu v Samoboru in srebru v Sl. Konjicah, je svojo dobro pripravljenost zopet potrdila Saša Petković, ki je ugnala vso konkurenco in pri mlajših kadetinjah nad 50kg osvojila zlato medaljo. Saša se je na najvišjo stopničko povzpela povsem zasluženo, saj je dobesedno pometla s konkurenco. V treh bojih (L. Kramberger, Š. Turšič, T. Muzik) je nasprotnice premagala s točkovno razliko s kar 14:1 (4:1, 9:0, 1:0) in se v kategorijo katedinj, kamor prestopa z mesecem aprilom, seli polna optimizma in visokih ciljev.

Image title

Po suvereni zmagi v finalu kadetinj do 54kg (3:1) je Sašin uspeh dopolnila tudi Ela Petan, ki se je po nekajtedenski odsotnosti zaradi bolezni na tekmovalno prizorišče vrnila na najboljši možen način.

Image title

Ni veliko manjkalo, da bi se veselili kar treh finalnih nastopov, saj je Tjaša Petković pri mlajših kadetinjah v čertfinalu s 6:1 premagala Niko Mlakar, finale pa ji je ušlo po polfinalnem rezultatu 1:1 zaradi prve dosežene točke nasprotnice (T. Krumpak). V repasažu z Radičevo se je zopet zbrala in zasluženo osvojila bronasto odličje.

Ana Sever in Jaka Cerjak sta tokrat ostala brez vidnejše uvrstitve, že v nedeljo pa borce čaka nova preizkušnja v Podčetrtku.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic