Ela Petan osvojila dve bronasti odličji za Karate klub Brežice v Budimpešti

Dve perspektivni mlajši kadetinji iz Karate kluba Brežice Ela Petan in Ana Sever sta se ta vikend s slovensko otroško reprezentanco udeležili močnega turnirja Tatami Cup, ki vsako leto poteka v Budimpešti. Ela Petan je spet pokazala svojo izjemno vsestranskost in nadarjenost za karate, saj je domov prinesla dve bronasti odličji, eno v katah in eno v borbah.

Ela Petan je najprej nastopila v katah. V prvem kolu je premagala tekmovalko iz Avstrije s tesnim rezultatom 3 : 2, v naslednjem kolu je avtomatsko zmagala zaradi diskvalifikacije nasprotnice in nadaljevala tekmovanje v tretjem kolu, kjer je zaradi drobnega spodrsljaja  izgubila dvoboj proti kasnejši finalistki ter tako nadaljevala tekmovanje v repasažnih bojih za tretje mesto. V prvem od dveh bojih je premagala domačinko Madžarko z rezultatom 5 : 0, v drugem pa še Avstrijko z rezultatom 4 : 1. Ela je tako s štirimi zmagami in enim porazom v katah osvojila izjemno tretje mesto, kar pa je kasneje nadgradila s še eno bronasto medaljo v borbah.

Ela Petan - 3.mesto

V borbah je v prvem kolu premagala Hrvatico s 4 : 1, v drugem je ponovno zmagala z 2 : 0 in v tretjem izgubila proti Jerci Repič z 0 : 2. V repasažnih dvobojih je najprej zmagala z 2 : 0, v borbi za tretje mesto pa je premagala še Jernejo Brezivnik z 1 : 0 in tako osvojila še drugo bronasto odličje. Ela je s svojimi desetimi nastopi na tatamiju ponovno dokazala, da je najbolj kompletna slovenska tekmovalka v kategoriji mlajših kadetinj in da lahko v prihodnosti nanjo še kako računamo.

V bojih mlajših kadetinj je v težki kategoriji nastopila tudi Elina klubska kolegica Ana Sever, vendar tokrat ni imela športne sreče in je že v prvem kolu dvoboj izgubila  z rezultatom  0 : 2, je pa ves čas močno navijala za svojo kolegico Elo in ji bila v veliko oporo. Obe zdaj čaka tekma Slovenija OPEN v Laškem, kjer bosta dokazovali svoj napredek in pripravljenost. [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic