Ela Petan peta na mladinskem balkanskem prvenstvu v karateju

Prvi vikend v decembru je v športni dvorani v Brežicah potekalo največje karate tekmovanje doslej, ki ga je organizirala Karate zveza Slovenije z organizacijsko podporo Karate kluba Brežice. Na tekmovanju je sodelovalo 7 balkanskih držav s 714-imi tekmovalci, ki so tekmovali v katah in v borbah, tako v posamični kot v ekipni konkurenci. Karate klub Brežice in slovensko reprezentanco sta  zastopali tudi dve brežiški karateistki, in sicer Ana Sever v borbah ter Ela Petan v borbah in v katah.

Ela Petan je v petek zjutraj najprej nastopila v katah v konkurenci kadetinj. Prvo kolo je bila prosta, v drugem pa je za nasprotnico dobila vrhunsko katašico Klaro Braja iz Hrvaške, eno najboljših kadetinj na svetu. Ela je odlično izvedla kato Paiku, vendar ji tokrat izjemne Hrvatice ni uspelo premagati. Za nameček je Klara v nadaljevanju v polfinalu žal izgubila in Ela je ostala brez možnosti za boj za medaljo v repasažu.

Image title

Dve naši borki sta zastopali slovenske barve na balkanskem prvenstvu v karateju. Obe sta nastopili v kategoriji kadetinj in sicer Ana Sever nad 54kg ter Ela Petan do 54kg. Ana Sever je v prvem krogu premagala Mašo Stepančić iz Srbije, v drugem pa v napeti in zelo izenačeni borbi priznala premoč Čačkovi iz Hrvaške. Borila se je zelo srčno in napadalno in vsekakor upravičila svoje mesto v reprezentanci.

Image title

Ela Petan je bila v izjemno težki konkurenci v prvem krogu prosta, v drugem je premagala Bilanovićevo iz BiH, v tretjem Mameledzijo iz Hrvaške, klonila v polfinalu proti Rezićevi ter se za bron pomerila z Milutinovićevo iz Srbije. O medalji je odločila le ena akcija v kateri je Ela prva zadela nasprotnico, žal pa si sodniki niso bili enotni in so točko dodelili nasprotnici. Končno peto mesto je potrditev dobrega dela v klubu in optimistična napoved prihodnosti, nedvomno pa bo v prihodnje z resnim in trdim delom še potrebno pozornost posvetiti korekciji nekaterih napak, kar se bo zagotovo sčasoma nagradilo tudi z osvajanjem odličij.

Image title
[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic