Ela Petan tik pod stopničkami na Austrian junior open 2019

V Avstrijskem Salzburgu je v soboto, 22. 6. 2019, potekalo veliko mednarodno tekmovanje Austrian junior open 2019 za vse mladinske kategorije. Udeležilo se ga je  764 tekmovalcev iz 19. ih držav 159.ih klubov in reprezentanc, ki so skupaj opravili 1067 nastopov. Velika tekma je veljala tudi za eno izbornih za slovenske reprezentante za nastop na prihajajočem mladinskem svetovnem prvenstvu. Karate klub Brežice in slovensko kadetsko reprezentanco je zastopala Ela Petan, ki je v katah osvojila odlično peto mesto, v borbah pa je bila deveta.

Ela Petan je ena redkih tekmovalk, ki zaradi svoje izjemnosti na največjih tekmovanjih nastopa tako v katah kot v borbah. V Salzburgu je najprej nastopila v katah, kjer je imela v konkurenci 33 tekmovalk iz devetih  držav. V Prvem kolu je izvajala kato Papuren in dosegla oceno 21,82, kar je bilo dovolj za preboj v nadaljevanje tekmovanja. V drugem kolu je suvereno izvedla kato Suparimpei in si z precej višjo oceno 23,28 zagotovila nastop tudi v tretjem krogu. Ela se je tu odločila za svojo najmočnejšo kato Chatanyara Kushanku, saj se je zadnje čase največ izpopolnjevala ravno v tehnikah iz te kate. Dobila je svojo rekordno visoko oceno 24,42 in si z njo zagotovila boj za bronasto odličje. V dvoboju z Nemko Jessico Vlai je izvajala kato Annan in žal za z oceno 23,43 za las zaostala in osvojila peto mesto. Ela je tako kot najvišje uvrščena Slovenka v kategoriji kate kadetinje več kot upravičila nastop in pokazala velik napredek.

Image title

Popoldan je nato nastopila še v borbah. V kategoriji kadetinje do 54 kg je nastopilo 36 tekmovalk iz devetih držav. V prvem kolu je bila prosta, v drugem pa je za nasprotnico dobila kasnejšo finalistko Nizozemko Ashley  Kakiay. Ela je ta začetni dvoboj žal izgubila z 0 : 2, je pa zaradi odlične nasprotnice dobila priložnost za dodatno borbo v repasažu. Naključje ji je tu ponovno dodelilo Nemko Jessico Vlai, proti kateri se je Ela ponovno odlično borila, žal pa dvoboj izgubila z rezultatom 2 : 3 in tako osvojila deveto mesto.

Ela se bo zdaj dodatno intenzivno pripravljala še za svetovni pokal v Umagu in želimo ji, da ji tudi tam uspe in si tako pribori karto za Čile, kjer bo letošnje mladinsko prvenstvo v karateju.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic