Ela Petan tretja na svetovnem pokalu Karate1 Youth League – Caorle-Venice 2018

Od petka, 13. 12. 2018, do nedelje, 15. 12. 2018, je v italijanskem mestu Caorle pri Benetkah potekala tekma svetovnega pokala za tekmovalce do 18 let. Nastopilo je rekordno število 2552 tekmovalcev iz 70-ih držav in 1983 klubov.  Karate klub Brežice in reprezentanco Slovenije sta  zastopali izjemna mlada karateistka Ela Petan, ki je nastopila v kategoriji  kate dekleta do 14 let in osvojila odlično tretje mesto ter bronasto odličje, ter odlična borka Ana Sever v kategoriji borbe + 47 kg U14. Od 25-ih slovenskih tekmovalcev je do odličja uspelo priti še Beti Molnar iz Ljubljane v kategoriji borbe kadetinj nad 54 kg, ki je prav tako osvojila bronasto odličje.

Udeleženki tekme svetovnega pokala Ana Sever in Ela Petan

V katah so tekmovali po novih pravilih, ki začnejo uradno veljati s 1. 1. 2019, kjer tekmovalce razdelijo po skupinah in kate ocenjujejo s točkami oz. ocenami. Najvišja in najnižja ocena se črtata, ostale tri pa seštejejo in predstavljajo skupno oceno tekmovalca. Najboljši iz skupine nadaljujejo v naslednji krog.

Ela Petan s trenerjema Sašo Vašem in Metko Galič

Ela Petan je kot edina Slovenka v kategoriji kate mlajše kadetinje nastopila zelo odločno, tehnično dovršeno ter hitro, močno in z izjemnim občutkom za izvedbo kat. V svoji kategoriji je imela 70 nasprotnic iz 25-ih držav. V prvem krogu je zmagala s kato Papuren in oceno 23,18, v drugem ponovno zmagala s kato Annan in oceno 23,86, v tretjem pa s kato Paiku in oceno 24,00 osvojila četrto mesto, kar ji je omogočilo borbo za tretje mesto. Za bronasto medaljo se je pomerila s predstavnico Slovaške, tretjeuvrščeno iz druge skupine, in jo prepričljivo premagala. Z vsemi svojimi izvedbami je ponovno dokazala, da s svojim delom in nadarjenostjo sodi ne samo v slovenski, pač pa tudi svetovni vrh. 

Podžupanja Brežic Katja Čanžar na klubskem sprejemu  

Karate klub Brežice je takoj po prihodu tekmovalk domov na prvem treningu pripravil uradni slavnostni sprejem, kjer je dekletoma najprej čestital predsednik kluba Hrvoje Teo Oršanič. Sprejema se je udeležila podžupanja Katja Čanžar, ki je Eli čestitala in pohvalila delo kluba. O Elinem uspehu pa je spregovorila njena trenerka Metka Galič, ki je obrazložila nov sistem tekmovanja, pohvalila svojo varovanko za izjemen uspeh in jo tudi priložnostno nagradila. Za Elin uspeh se je zahvalila tudi trenerju Sašu Vašu, ki skrbi za njeno fizično pripravo in trening borb, ter naši članski reprezentantki Nastji Galič, ki je svoji mlajši klubski kolegici razložila karate zgodbe posameznih kat in ji nesebično pokazala skrivnosti najboljše izvedbe posameznih tehnik.  V klubu podpiramo medsebojno pomoč in sodelovanje med mladimi, kar je edina prava pot za najboljše delo in pravo vzgojo karateista.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic