Ela Petan zmagovalka v katah in borbah na 6.Maribor open karate turnirju

V soboto, 08.10.2016 je v Maroboru potekal mednarodni karate turnir 6.Maribor open 2016 na katerem je sodelovalo 295 tekmovalcev iz 5-ih držav. Na turnirju so zelo uspešno nastopili tudi nekateri tekmovalci Karate kluba Brežice ob spremljavi trenerja Sašo Vaša in Christiana Kajtne.

Najprej so se na tatamije podali tekmovalci v katah, kjer je med malčicami Sara Marija Lavrič v štirih krogih dobila tri zmage in en poraz ter tako osvojila bronasto kolajno.  Poraz je doživela z 2:3 le proti kasnejši zmagovalki tako, da je šlo po mnenju mnogih le za kančel smole. Po Sari je natopila njena starejša klubska tekmovalka Ela Petan, ki je v kategoriji deklic v petih krogih naredila pet vrhunsko izvedenih kat ter suvereno vse domače in tuje nasprotnice premagala z 5:0. Ela se je tako povzpela na najvišji tron in dokazala, da je izjemno nadarjena karateistka. Med kadetkinjami in mladinkami je še nastopila Nika Omerzo, ki pa je pristala na 5.mestu ter tokrat zaradi pomanjkanja moči pri izvedbah kat ni mogla konkurirati za kolajne.

Ela Petan - 1.mesto kate deklice

Večji delež tekmovalcev je tokrat nastopil v borbah. Najmlajša Sara Marija Lavrič je pri malčicah -30kg premagala vse nasprotnice brez prejetega udarca in se zraven kat, okitila tudi pri borbah, vendar tukaj z zlato kolajno. Takoj za Saro se je na ring podala zmagovaka v katah Ela Petan, ki je tudi v borbah deklic -40kg briljirala ter osvojila zlato kolajno. Skupaj je Ela dala 10 točk, prejela pa le eno. V težji kategoriji +40kg je nastopila Ana Sever, ki je premoč morala priznati le v finalu in ob dveh zmagah osvojila srebro.  David Matija Lavrič pri mlajših kadetih -40kg in Sebastjan Lašič pri mlajših kadetih -50 kg sta vse borbe izgubila tako, da tokrat nista posegla po kakšni uvrstitvi. Slovenski reprezentant  pri kadetih -52kg Dejan Debelak je skupno zadal 13 točk in prejel le eno, vendar je v polfinalnem boju doživel poraz po diskvalifikaciji zaradi neaktivnosti v zadnji sekundi borbe in se na koncu moral zadovoljiti z bronom, čeprav je njegov domet veliko žlahtnejši, kar bo moral kmalu tudi pokazati na treningih in tekmovanjih. Kot zadnja borka je nastopila Ivana Lukić kadetkinje +54kg in se po porazu v prvem krogu dovolj zbrala, da je v odločilnem boju posegla po bronasti kolajni. Skupno so borci dosegkli 9 zmag in 6 porazov.

Zmagovalka boji deklice -40kg - Ela Petan

Vsi tekmovalci v katah in borbah se vneto pripravljajo na najpomembnejšo tekmo v tem letu, državno prvenstvo konec novembra, do takrat pa jih čaka še mnogo treningov ter naslednjo nedeljo že nova tekma za pokal Slovenije, ki bo v Novem mestu.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic