Gašper Štern in Sofia Popijač na 28. Balkanskem prvenstvu v karateju za otroke

Gašper Štern in Sofia Popijač, sta kot edina člana Karate kluba Brežice pretekli podaljšani vikend zastopala slovenske barve na 28. balkanskem prvenstvu v karateju za otroke, ki se je odvijalo od 31. 5. do 2. 6. 2024 v Istanbulu (Turčija). Prvenstva se je udeležilo kar 1.657 najboljših tekmovalcev iz 13 sodelujočih držav.

S slovensko otroško reprezentanco sta Gašper in Sofia odpotovala v četrtek v zgodnjih jutranjih urah. Po napornem celodnevnem potovanju in kratkem počitku, ju je že v petek zjutraj čakal začetek prvenstva.

Image title

Gašper Štern je nastopil prvi, in sicer v kategoriji kate dečki 11 let, v kateri je bil eden izmed najmlajših tekmovalcev. Zaradi številčnosti kategorije so bili tekmovalci razdeljeni v dve skupini. Gašper je nastopil v drugi, kjer se je pomeril s tekmovalcem iz Bosne in Hercegovine. Mojstrsko kato Seipai je izvedel odlično, a žal dvoboj le za las izgubil (3:2). V nadaljevanju je tekmo spremljal kot goreč navijač slovenskih sotekmovalcev.

Image title

V soboto je nastopila Sofia Popijač, in sicer v prav tako zelo številčni kategoriji kata deklice 11 let. Prvi krog je bila Sofia prosta, v drugem pa je odločno in natančno izvedla mojstrsko kato Seipai ter zasluženo s 4:1 premagala nasprotnico iz Bolgarije. V tretjem krogu je izvedla kato Shisochin, vendar ji je za napredovanje v naslednji krog zmanjkal ščepec športne sreče. Z rezultatom 3:2 jo je namreč premagala nasprotnica iz Srbije, ki se kasneje ni uvrstila v finale, zato tudi Sofio ni popeljala v boj za bronasto medaljo.

Image title

Tako za Gašperja kot za Sofio je bil to krstni nastop na tako velikem mednarodnem tekmovanju. Kljub neizkušenosti sta pokazala sta veliko mero zrelosti in sta nastopila suvereno, zato lahko v prihodnosti upravičeno od njiju pričakujemo še veliko lepih nastopov in odličnih uvrstitev.

Zahvaljujemo se vsem sponzorjem in podpornikom, ki omogočajo redno in tekmovalno delo kluba: OBČINA BREŽICE, ELMONT, HESS, SIPRO, SOLTEC, NUMIP, ARTISK in ZAVOD ZA ŠPORT BREŽICE.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic