Gasshuko 2023 - Karate srečanje na Češkem

Minuli vikend je na Češkem v mestu Sokolov potekal vseevropski IMGKA Gashhuko 2023 (kar pomeni, skupno treniranje in srečanje s starimi prijatelji ter spoznavanje novih). Tokratni karate seminar je vodil okinavski mojster Meitatsu Yagi, 10.DAN. Na povabilo češke Meibukan Goju-Ryu zveze so se seminarja udeležili štirje trenerji karate kluba Brežice: Christian Kajtna, Darko Cicvarić, Franc in Katja Bajs. Na seminarju se je zvrstilo skupaj preko 200 mladih in starih karateistov iz Slovenije, Hrvaške, Nemčije, Kanade, Japonske, Slovaške, Ukrajine, Nizozemske in Češke. Večdnevni seminar je otvoril japonski veleposlanik na Češkem in župan mesta Sokolov.

Image title

Namen seminarja ni bilo samo treniranje karateja temveč predvsem druženje s karatekami iz drugih držav, spoznavanje japonske kulture in okinavskega Eisa plesa. Na tridnevnem seminarju so naši trenerji utrdili svoje znanje, ki so ga pridobili na strokovni ekskurziji na Okinavi julija letos ter se naučili tudi nekaj novega. Še posebej jim je bilo v čast, da jih je mojster tudi osebno nadzoroval pri vadbi ter jim dajal napotke za izboljšanje tehnik karateja kakor tudi poudaril, da ne smemo vaditi karate samo skozi vadbo tehnik ampak moramo vaditi karate skozi celotno življenje, saj je potrebno biti spoštljiv do drugih, skromen in venomer pripravljen pomagati. In ta načela poudarjajo v Meibukan šoli karateja, katere član je tudi karate klub Brežice.

Image title

Ob koncu seminarja je trener Darko Cicvarić uspešno opravil tudi izpit za 4.DAN (Yondan stopnja) črnega pasu ter tako kronal svoje dolgoletno uspešno delovanje v karateju. Diplomo za višjo stopnjo mojstrstva je prejel pred vsemi udeleženci seminarja iz rok vrhovnega mojstra Meitatsu Yagija, 10.DAN.

Spoznanja na seminarju so nam vsekakor vlila ogromno nove energije in že komaj čakamo, da vso pridobljeno znanje predajamo naprej na mlado generacijo brežiških karateistov, ki bojo ime karate kluba Brežice ponesli izven naše občine, države vse do daljne Japonske.

Image title

Želimo se zahvaliti vsem sponzorjem in podpornikom, ki nam omogočajo vsa strokovna izobraževanje doma in v tujini: OBČINA BREŽICE, HESS, ELMONT, SIPRO, ARTISK, ZAVOD ZA ŠPORT BREŽICE, INŽENIRING BIRO.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic