Hana Suša in Nastja Galič zmagali na mednarodnem tekmovanju v Postojni ​

Tekmovalci karate kluba Brežice so se v soboto, 16.5.2015 udeležili 14. mednarodnega karate turnirja Postojna Open 2015. Sodelovalo je kar 441 tekmovalcev iz 69 klubov in kar petih držav, ki so pripeljale svoje reprezentante. Ekipo so tokrat sestavljali: Jakovina Sven, Debelak Dejan,Petković TjašaPetković Saša, Omerzo KajaSever AnaPetan ElaSuša Hana, Suša Žiga, Hribar Simon, Galič Nastja, Zupančič Nina in Cicvarić Luka.Trenerjema Kajtna Christianu in Cicvarić Darku se je tokrat pridružila še nekdanja reprezentantka, sedaj pa trenerka pripravnica, Planinc Petra.

Kot po navadi so tekmovanje odprli najmlajši tekmovalci. Tjaša Petković je v prvem krogu s 5:0 premagala nasprotnico vendar je v že naslednjem krogu priznala premoč, tako kot njena sestra Sa​ša. Tekmovanje je bilo ognjeni krst za še ne sedem letnega Cicvarić Luko, ki si je priložnost za sodelovanje na mednarodnem turnirju izboril po zmagah na vseh letošnjih klubskih tekmovanjih. Žal pa Luka na svoji prvi veliki tekmi ni imel športne sreče, saj je že v prvem krogu naletel na finalista, ki mu tokrat še ni bil kos. 

V nadaljevanju so na borišča stopili še Ana Sever, Ela Petan in Žiga Suša, ki se jim tokrat ni uspelo prebiti v boj za kolajne. V kategoriji kat pa se je zato izkazala izjemno nadarjena Hana Suša, ki je v petih krogih pometla z vso konkurenco in si priborila zlato odličje ter s tem potrdila reprezentančni status. 

Zmagovalka Hana Suša v katah mlajše kadetkinje

Tekmovanju v katah so sledila še tekmovanja v športnih bojih, kjer pa v izjemno močni mednarodni konkurenci našim tekmovalcem SvenuAniEli in Hani ni uspelo seči po kolajnah. Žiga Suša je v prvih dveh krogih premagal nasprotnike s 5:0, vendar je v tretjem krogu klonil in tako izgubil možnost boja za odličja. Izjemno pripravljenost in zbranost pa je tokrat pokazal Dejan Debelak, ki se je z odličnimi nožnimi tehnikami priboril do bronaste kolajne. Izjemno srčnost so opazili tudi drugi trenerji in ga povabili v ekipo za državno prvenstvo. Dejan je že nekaj časa tudi na reprezentančnem seznamu.

V popoldanskih urah so v športnih bojih nastopili še naši starejši tekmovalci SimonNina in Kaja, vendar se je le Kaji Omerzo uspelo priboriti do bronaste kolajne. Za posladek na koncu je poskrbela reprezentantka Nastja Galič, ki je v zbirko svojih kolajn dodala še eno najžlahtnejše odličje v kategoriji kat.

Zmagovalka Nastja Galič s trenerjema Christianom in Darkom

Hano in Dejana čakajo ta vikend še zadnje reprezentančne priprave pred odhodom na Balkansko prvenstvo za otroke, ki bo konec maja v Črni gori, kjer bosta oba tekmovalca karate kluba Brežice prvič nastopila v okviru slovenske reprezentance na tako pomembnem tekmovanju. Vsekakor bo prihajajoče tekmovanje zanju ogromen izziv in izkušnja, ki jo bosta poskusila kar se da najbolje izkoristiti. ​

Trenerji smo na prav vse tekmovalce izjemno ponosni, saj vemo koliko truda in poguma je potrebno vložiti za vsak nastop. Posebna zahvala vsem staršem, sponzorjem in podpornikom, ki so nam omogočili treninge in nastop na tekmovanju.​[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic