Hana Suša zmagala v katah posamično in skupaj z Niko Omerzo ter Emo Sever v kata timu na 2. pokalni tekmi v Luciji

V soboto, 12. septembra 2015, je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem DBV Piran v športni dvorani v Luciji izpeljala 2. pokalno tekmo v borbah, katah in ekipnih katah za starostne kategorije do 18 let ter drugo kolo slovenske članske lige. Nastopilo je 42 slovenskih klubov s 318 tekmovalci, med katerimi je Karate klub Brežice osvojil 8 mesto. Karateiste iz KK Brežice je zastopala številčna, kar 16-članska ekipa, od najmlajšega Luke Cicvarića, ki je v kategoriji kate najmlajši osvojil odlično tretje mesto, do slovenske reprezentantke Nastje Galič, ki se pripravlja za letošnje svetovno WKF prvenstvo v Indoneziji (U21) in je po drugem kolu še brez poraza tudi v članski ligi najboljših slovenskih katašic. V članski ligi je nastopil tudi David Bajs in trenutno zaseda tretje mesto. Brežiški karateisti so osvojili 8 medalj, najbolj žlahtni sta pripadli Hani Suša, ki je zmagala v katah med mlajšimi kadetinjami in skupaj z Niko Omerzo ter Emo Sever v kata timu kadetinj. Tekmovalce sta vodili trenerki Petra Planinc in Metka Galič.

Zmagoviti kata tim kadetinj v sestavi Hana, Nika in Ema

V kategoriji kata tim malčice (do 10 let) so Maja Lakner, Sara Marija Lavrič in Tjaša Petkovič osvojile srebrno medaljo, med posameznicami pa so nastopile Maja Lakner, Sara Marija Lavrič in Saša Petkovič. Vse štiri malčice so tako kot pred njimi Luka nastopile izredno suvereno in tehnično vse bolj dovršeno, kar jih že zdaj uvršča v največji potencial za vrhunske rezultate in kasnejši sam vrh slovenskega karateja. Med posameznicami sta bili najbolj uspešni Maja z osvojenim šestim in Sara z osvojenim sedmim mestom.  

Hana Suša, Tjaša Petkovič, Maja Lakner, Sara Lavrič in Luka Cicvarić

Med deklicami (10–11 let) sta nastopili Ela Petan in Ana Sever. Ela je tako v katah kot v borbah prikazala izjemne predstave, vendar zaradi pomanjkanja športne sreče in močne konkurence tokrat ni posegla po medaljah, čeprav jih lahko glede na njen talent in delavnost ter borbenost pričakujemo v najkrajšem času. Ani pa je že tokrat uspelo priti do bronaste kolajne v bojih deklic nad 40 kg.

Žiga Suša in Dejan Debelak, najboljša mlajša borca v KK Brežice

Žiga Suša in David Matija Lavrič sta tekmovala v najštevilčnejši kategoriji dečkov tako v katah  kot v borbah. Za Davida lahko rečemo enako kot za Elo, nastopil je odlično in iz tekme v tekmo napreduje, kar ga bo v prihodnosti prav gotovo pripeljalo na najvišja mesta, na katera pa že dolgo stopa naš najboljši mlajši tekmovalec Žiga Suša, pred katerim trepeta že večina njegovih nasprotnikov. Žiga je že četrto leto v samem vrhu slovenskega karateja in je tudi tokrat osvojil srebrno medaljo v borbah in peto mesto v katah. 

Brežiški karateisti s svojimi vaditelji in trenerji

Med mlajšimi kadeti do 45 kg je nastopil izredno borben član slovenske otroške reprezentance Dejan Debelak, ki se tudi tokrat ni pustil presenetiti in se je v treh kolih zavihtel na drugo stopničko ter osvojil srebrno medaljo. Do medalje pa je na tej tekmi uspelo priti tudi Nini Zupančič, in sicer v kategoriji borbe mladinke do 53 kg. Nina je bila tokrat z nastopom in sojenjem razočarana, vendar bo lahko svoje kvalitetno znanje ponovno dokazala na prihodnjih tekmah, ki se jih bodo udeležili člani KK Brežice.

 [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic