IMGKA Pokal Posavja v karateju

Karate klub Brežice je v Športni dvorani Brežice organiziral že tradicionalni turnih IMGKA Pokal Posavja v katah, ki so se ga udeležili osnovnošolci iz številnih posavskih šol (Brežice, Globoko, Cerklje ob Krki,Velika Dolina, Krško, Dobova, Podbočje, Kapelei n Bregana). Tekmovanju so se pridružili tudi letošnji začetniki, ki so prikazali svoje osvojeno znanje v predpisanih vaja - katah.

Prav najmlajši nastopajoči so številne gledalce najbolj navdušili s svojim entuziazmom, borbenostjo, prikazanim znanjem, ki so ga osvojili v tem šolskem letu, predanostjo in osvojenimi motoričnimi spretnostmi ter izjemno koncentracijo, ki je za tako male športnike prav neverjetna. Na drugem tatamiju so se predstavili starejši člani, ki so z izjemnimi nastopi in izvedbami pokazali, zakaj je brežiški karate klub tako visoko uvrščen na lestvici slovenskih klubov. Na tem tekmovanju je nastopilo mnogo bodočih prvakov, ki bojo nadaljevali in širili ime kluba, občine in države tudi na mednarodno področje tako, kot to sedaj že počnejo nekateri tekmovalci našega kluba.

V tem letu je že mlada generacija tekmovalcev karate kluba Brežice pokazala, da se lahko enakovredno kosa s svojimi vrstniki saj so na različnih tekmovanjih v tem letu osvojili že izjemnih 80 kolajn (22 zlatih, 19 srebrnih, 39 bronastih).

Image title

Zmagovalci posameznih kategorij so postali: Niko Cicvarić (OŠ Bregana), Urban Gregorevčič (OŠ Globoko), Gal Budič (OŠ Brežice), Eva Strgar (OŠ Globoko), Silvija Fuks (OŠ Brežice), Taj Skukan (OŠ Velika Dolina), Mia Kajtna (OŠ Brežice), Megi Cicvarić (OŠ Bregana).

Vsi nastopajoči so si prislužili ogromen aplavz za pogum, prikazano znanje ter tovarištvo ob navijanju in spoštovanju nasprotnikov in s tem dokazali, da ni vse v tekmovalnosti temveč človeka izoblikujejo tudi ostale vrednote, ki se jih skozi karate in življenje učimo vsi vadeči, ki vadimo plemenito borilno veščino – karate do (karate pot).

Posebna zahvala gre tudi vsem staršem, ki nam zaupate svoje otroke ter vsem sponzorjem in podpornikom brez katerih ne bi mogel klub normalno delovati![ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic