Izjemen nastop mladih članov karate kluba Brežice na regijskem pokalnem tekmovanju

V soboto, 24. 2. 2024, se je v Polzeli odvijalo regijsko pokalno tekmovanje, na katerem je nastopalo 148 tekmovalcev iz 14 slovenskih klubov. Za mnoge nastopajoče mlade tekmovalce iz brežiškega kluba je bil to prvi takšen nastop, prav vse pa je treba pohvaliti za njihov pogum in odlične nastope. Na tekmovanju smo osvojili 6 zlatih, 8 srebrnih in 9 bronastih kolajn.

Image title

Tekmovanje so otvorili naši najmlajši tekmovalci. Jaka Baškovč, je nastopil v kategoriji kate najmlajši 8-6 kyu in s suvereno izvedbo prve šolske kate osvojil peto mesto. Jaka kljub mladosti zavzeto trenira, napreduje iz treninga v trening, zato je pričakovati, da bo v prihodnosti posegal po odličjih.

Na tatamiju številka ena sta v kategoriji kate najmlajše 8-6 kyu nastopili dvojčici Amelie May Žičkar in Evelyn Joy Žičkar. Obe sta nastopili srčno in z veliko mero poguma. Tokrat je bil žreb bolj naklonjen Evelyn Joy, ki je po dveh krogih osvojila odlično srebrno medaljo. Amelie May pa se je že v prvem krogu pomerila s kasnejšo zmagovalko in osvojila prav tako odlično bronasto medaljo.

Istočasno je nastopil tudi Aljoša Sotelšek v kategoriji kate mlajši kadeti 8-5 kyu. Šolski kati je izvajal močno in natančno in si v treh krogih priboril srebrno medaljo. Zlato se mu je tokrat v finalnem nastopu izmuznilo za vsega eno zastavico. Aljoša se je kot vsestranski tekmovalec pomeril tudi v športnih bojih, in sicer v kategoriji mlajših kadetov -40 kg, kjer je prav tako dosegel srebrno medaljo, za kar mu gredo vse pohvale.

V kategoriji kate malčice absolutno je nastopila Mia Kajtna, ki je v prvem krogu napredovala, v drugem pa je naletela na kasnejšo zmagovalko in na koncu osvojila bronasto medaljo. Mia se je skozi omenjeni nastop dodobra ogrela in v kategoriji kate malčice 8-6 kyu gladko zmagala. Kasneje se je pomerila tudi v borbah na žogo, kjer je pokazala velik napredek, eksplozivnost in natančnost ter prav tako zasluženo osvojila zlato medaljo.

Vanessa Volčanjšek Tomažin je z odličnim nastopom v kategoriji kate malčice 8-6 kyu osvojila bronasto medaljo. Kasneje je nastopila tudi v prostih bojih (malčice -37 kg), kjer se je borila neustrašno in osvojila peto mesto.  

Leon Povh in Taj Skukan sta nastopila v kategoriji kata malčki 8-6 kyu. Oba sta nastopila zelo odločno in osredotočeno. Leon je z nastopom v enem krogu osvojil bronasto, Taj pa v dveh krogih srebrno medaljo. Slednji je nastopil še v borbah na žogo in v prostih bojih (malčki -34 kg), kjer je z energičnim nastopom osvojil še dve bronasti odličji.

Vanessa, Leon in Taj so prvič tekmovali tudi v kategoriji kata team malčki/malčice. Kljub temu, da so s treningi ekipnega nastopa začeli šele pred kratkim, so s kato Gekki Sai Ichi nastopili usklajeno. Osvojili so bronasto odličje.

Posebne pohvale gredo Maksu Gerjeviču, ki se je tekmovanja udeležil kot najpogumnejši član letošnjih začetnikov. Nastopil je v kategoriji borbe na žogo (U8 najmlajši) in si z dvema zmagama zasluženo zagotovil zlato medaljo.

V kategoriji kate mlajše kadetinje tako absolutno kot v kategoriji 8-5 kyu so nastopile Aria Zofič, Sinja Bončina in Angelika Li Žičkar. Njihovi nastopi so bili elegantni, močni in eksplozivni. Na predmetnem tekmovanju so bile vse tri izven dosega konkurence, saj so v obeh omenjenih kategorijah osvojile: Aria Zofič zlato, Angelika Li Žičkar srebrno in Sinja Bončina bronasto medaljo.

Urban Gregorevčič se je pomeril v kar dveh kategorijah prostih bojev (-50 kg in +50 kg). Z eksplozivnimi in natančnimi tehnikami si je priboril dve srebrni odličji ter pridobil nove izkušnje, ki mu bodo prišle prav na nadaljnjih tekmovanjih.

Mlajše kadetinje Aria Zofič, Angelika Li Žičkar in Sinja Bončina so nastopile še v kategoriji kate ekipno in z usklajeno izvedbo zanesljivo osvojile zlato odličje.

Tokrat so tekmovalce spremljali trenerji Christian Kajtna, Matjaž Gregorevčič in Andrejka Dvornik, ki so bili s prikazanim znanjem varovancev zelo zadovoljni. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem staršem in podpornikom za izkazano zaupanje in redno spremstvo in spodbudo na tekmovanjih.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic