Izjemen uspeh članov karate kluba Obzorje Brežice na najstarejšem karate turnirju v Evropi

V soboto je v Trbovljah potekal jubilejni že 40. Mednarodni odprti karate turnir, ki je znan kot najstarejši turnir v Evropi in zato še toliko bolj prestižen in obiskan. Tokrat je sodelovalo 12 držav, ki so v veliki meri pripeljale svoje reprezentante v vseh starostnih kategorijah. Nastopili so tudi štirje karateisti iz Brežic in domov prinesli dve srebrni ter dve bronasti medalji, ki so jih osvojili v katah.


Hana Suša, Nastja Galič in Žiga Suša z medaljami


Med najmlajšimi dečki do sedem let je nastopil Žiga Suša in se uspel prebiti do kar dveh medalj, saj se je poleg svoje kategorije udeležil tudi tekmovanja v absolutni konkurenci vseh pasov med najmlajšimi. Več kot zasluženo je po izjemni sezoni kot državni prvak Slovenije tokrat osvojil srebrno in bronasto kolajno in s tem samo potrdil svojo izjemno pripravljenost in borbenost.

V kategoriji deklic do 11 let je nastopila Hana Suša, ki je v močni konkurenci sovrstnic iz šestih držav v treh kolih osvojila odlično tretje mesto in se zasluženo veselila bronaste medalje, ki je bila tokrat nagrada za celoletno marljivo treniranje in velik napredek v izvedbi kat. Hana je prepričala s svojo eleganco, natančnostjo, zbranostjo in zelo lepimi stavi.

Med starejšimi dečki do 13 let je tekmoval Aljaž Šumlaj, ki je uspel odlično izvesti dve mojstrski kati, žal pa je v drugem kolu za las izgubil boj z slovenskim državnim prvakom Jakom Talerjem, ki ga tokrat v hudi konkurenci ni uspel pripeljati do repasaža. Aljaž se je izkazal s svojo vse bolj dovršeno izvedbo kate Shishochin in prvič tudi Seipai.

Največje veselje pa je tokrat pripravila Nastja Galič, odlična brežiška katašica, ki je nastopila v izjemno težki konkurenci evropskih kadetinj. Brez poraza se je v petih kolih uvrstila v finale in ob tem pustila za seboj vse ostale najboljše slovenske tekmovalke ter veliko reprezentantk iz ostalih držav. V finalu se je spopadla z najboljšo Hrvatico Pio Božić in tesno izgubila zaradi drobnega spodrsljaja ter tako osvojila srebrno medaljo. Nastja je izvajala najvišje mojstrske kate Goju-Ryu stila in sicer Seipai, Seiyunchin, Seisan, Kururunfa ter Sanseru, s katerimi je izvirno in dovršeno pokazala originalno vsebino okinawske šole karateja. Japonsko je Nastja letos obiskala že drugič, redno pa se izobražuje tudi na seminarjih z vrhunskim mojstrom Akihitom Yagijem, 7. DAN. Za svojo 15-letno vzornico Nastjo, ki že drugo leto poleg lastnih treningov uči tudi mlajše kategorije, so na tekmi najbolj navijali ravno njeni najboljši učenci. Brežiške karateiste zdaj čakajo kratke počitnice, v januarju pa že nova tekma, in sicer 22. Grand Prix Croatia.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic