Izjemen uspeh tekmovalcev karate kluba Obzorje Brežice – 3.najboljši klub na mednarodnem turnirju

Tekmovalci karate kluba Obzorje Brežice so se ta vikend udeležili velikega mednarodnega turnirja Ljubljana Open 2014. Na turnirju je sodelovalo 403 tekmovalcev iz 65 klubov in kar 13 držav. Za osvojenih 17 kolajn (4 zlate, 4 srebrne, 9 bronastih) je klub prejel tudi pokal za skupno 3.mesto po uspešnosti med vsemi klubi na turnirju.

Barve karate kluba Obzorje Brežice so tokrat zastopali:  Kek Kristan, Kek Zala, Lavrič Sara Marija, Lavrič David Matija, Lakner Maja, Šumlaj Aljaž, Omerzo Nika, Debelak Dejan, Zupančič Nina, Račič Sašo, Hribar Simon, Suša Žiga, Suša Hana, Planinc Petra, Petan Ela in Sever Ana.

Trenerja Darko Cicvarić in Christian Kajtna s tekmovalci Karate kluba Obzorje Brežice

Nastop v kategoriji najmlajših je bil izjemno pester za Majo, ki si je uspela priboriti  bronasto kolajno in se pridružiti klubski kolegici Sari, ki je v isti kategoriji, z izjemnimi izvedbami kat, osvojila zlato.

Žiga, ki ga dobro poznajo vsi, ki spremljajo slovenski karate, je nastopal v kategoriji kat in športnih bojev pri malčkih  ter v obeh kategorijah osvojil zlato kolajno.
Hana je, prav tako kot njen brat Žiga, nastopala v katah in športnih bojih med starejšimi deklicami. V katah je premagala vse nasprotnice in osvojila zlato, temu pa je pozneje dodala še bron v bojih.

Tudi Ela je nastopala v kategorijah kat in športnih bojev in obakrat priznala premoč šele v finalu ter osvojila dve srebrni kolajni. Ani tokrat ni uspel preboj v sam vrh v kategoriji kat, je pa izjemno srčnost pokazala v športnih bojih in tam osvojila bronasto kolajno.

Zala je prvi nastop v katah izgubila proti finalistki in si tako odprla pot do boja za bronasto kolajno, kjer je nasprotnico suvereno premagala z rezultatom 5:0 ter osvojila bron.  Nika si je v zahtevni konkurenci starejših deklic, z izvedbo zahtevnih Meibukan kat, priborila bronasto kolajno. Dejan je ponovno pokazal izjemno srčnost in potrdil dobro formo z osvojeno bronasto kolajno.

V popoldanskih urah so nastopali še starejši tekmovalci, kjer je Simon osvojil svojo prvo kolajno in sicer bronasto v bojih mladinci +76kg. Nina je premagovala vse svoje tekmice in premoč priznala šele v finalu ter tako osvojila srebro v bojh kadetkinje -54kg. V zaključku tekmovanja smo vsi navijali še za Petro, ki je nastopala kar v treh kategorijah športnih bojev.  Med starejšimi tekmovalkami je v dveh težnostnih kategorijah osvojila bronasti kolajni, v kategoriji mlajših članic pa srebro ter se domov vrnila s kar tremi odličji.

Christian Kajtna s pokalom za tretji najboljši klub na 10.mednarodnem karate tekmovanju v Ljubljani

Trenerja Christian Kajtna in Darko Cicvarić sta izjemno zadovoljna z uspehom, in ponosna na pokazano znanje, zagriženosti in voljo vseh tekmovalcev karate kluba Obzorje Brežice. Tekmovalci, ki jim tokrat ni uspel preboj v sam vrh bodo imeli novo priložnost že naslednji vikend na državnem prvenstvu za posameznike. [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic