Karate klub Brežicah navduševal otroke na Taboru aktivnih doživetij 2023

V zadnjem tednu junija je v Športni dvorani Brežice potekal prvi letošnji termin Tabora aktivnih doživetij 2023 v organizaciji Zavoda za šport Brežice, ki je bil namenjen otrokom na počitnicah. Že četrto leto zapored se je na taboru predstavil tudi Karate klub Brežice, ki so ga zastopale trenerki Nastja in Metka Galič ter reprezentantki v katah Maja Lazanski in Maja Lakner.

Image title

                Starejša skupina vadi tehnike udarcev

Otroci so najprej izvedeli nekaj o Kung Fuju in tradiciji Goju-ryu karateja, ki ga trenirajo v Karate klubu Brežice po vzoru tradicionalnega karateja z Okinave. Ponosno so sodelovali s svojim znanjem in radovednostjo. Nato sta sledila dva treninga, posebej za starejše in za mlajše otroke.

Po borbenem ogrevanju so sledile demonstracije blokov in udarcev in delo z rekviziti. Trening sta popestrili tekmovalki Maja Lazanski in Maja Lakner, ki sta otrokom prikazali kato Papuren. Otroci so med demonstracijo zadrževali dih, dekleti pa spremljali s široko odprtimi očmi in šteli njune nevidne nasprotnike. Nato so se naučili kratko kato in ji dali svoje ime. Na koncu so se preizkusili še v borbenih tehnikah na tarčo in navdušeno povprašali obe reprezentantki o njuni športni poti, saj sta postali marsikateremu mlademu športniku velik navdih. Ob koncu so se sprostili z borbeno igrico.

Image title

Mlajši otroci s članicami KK Brežice po treningu karateja

Veseli otroci so povprašali tudi, kje in kako se lahko vpišejo v klub, da bi trenirali karate, ki je vsestranska vadba za mlade, s katero si krepijo telo, zdravje, koncentracijo, socialne veščine, tehniko dihanja in  pozornost. 

Člani Karate kluba Brežice vpisujemo nove člane v svoje vrste že v septembru. Upamo, da jim bomo pokazali lepote karateja ter jih navdihnili, da se preizkusijo v različnih stvareh in v sebi najdejo iskrico, ki jih bo gnala naprej. Tabor aktivnih doživetij pa podpiramo kot izjemno možnost za spoznavanje novih športov in navduševanje otrok za gibanje.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic