Karate klub Brežice 4-ti najuspešnejši klub v Sloveniji v letu 2015

Po zaključku lanske tekmovalne sezone je Karate zveza Slovenije objavila tudi končno lestvico uspešnosti klubov za leto 2015. Karate klub Brežice je izboljšal lanskoletni uspeh ter zasedel zgodovinsko skupno 4.mesto med vsemi klubi v Sloveniji. Kriteriji uspešnosti so bili uspehi na tekmovanjih po koledarju Karate zveze Slovenije, usposobljenost strokovnega kadra, registrirani tekmovalci in organizacije turnirjev. 

1.mesto: KK Kranj - 1027,9 točk

2.mesto: ŠD Gorica - 756,3 točk

3.mesto: KK Trbovlje - 640,4 točk

4.mesto: KK Brežice - 525,9 točk

Karate klub Brežice je danes med najbolje organiziranimi društvi v občini Brežice in Sloveniji. V klubu imamo največje število strokovno usposobljenih kadrov v občini ter drugo največje število med vsemi klubi v Karate zvezi Slovenije. V klubu vadimo tradicionalni Gojyu-Ryu stil, ki izvira iz zibelke karateja (Okinawe) in to na način, ki se trenira še danes na Okinawi (Japonska). Smo prvi klub v Sloveniji, kjer vadimo Gojyu-Ryu stil in naši tekmovalci v katah so prvi v Sloveniji začeli izvajati Gojyu-Ryu kate na tekmovanjih v okviru Karate zveze Slovenije.

Smo tudi uradni člani Karate zveze Slovenije (nacionalna panožna zveza), Športne zveze Brežice in International Meibukan Gojyu-Ryu Karate Do Association (I.M.G.K.A.) s sedežem na Okinawi (Japonska). Zaradi narave in organiziranosti svojega dela je klub 04.06.2010 od Ministrstva za šolstvo in šport pridobil za nedoločen čas »status društva, ki deluje v javnem interesu na področju športa«. 

V brežiškemu klubu smo zelo ponosni na svoj napredek, ki se kaže predvsem v zelo strokovnem delu trenerjev, diferenciranemu delu z mladimi ter veliki podpori staršev, občine Brežice, donatorjev, sponzorjev in širše javnosti. V lanskem letu je bilo delo v klubu razdeljeno na 13 različnih skupin, ki jih je vodilo 12 trenerjev z opravljeno trenersko licenco pri Karate zvezi Sloveniji.

Tekmovalci kluba so nastopili na 28-ih tekmovanjih doma in v tujini ter osvojili skupno 108 kolajn (22 zlatih, 30 srebrnih, 56 bronastih).  Od vseh kolajn v tem letu je bilo 33 osvojenih na državnih prvenstvih ter pokalnih tekmovanjih. V naših vrstah imamo tudi člane otroške, kadetske, mladinske in članske karate reprezentance.

Vsekakor so lanski uspehi le dokaz, da v klubu z načrtnim delovanjem in podporo širše javnosti dosegamo in presegamo marsikatere cilje ter da v športu ni meja, kar bomo poskušali dokazovati tudi v bodoče! Še posebej smo zelo ponosni na naše najmlajše, ki  šele prihajajo in verjamemo, da boste zanj slišali tudi v bodoče!

Karate klub Brežice se zahvaljuje vsem staršem, sorodnikom, članom, trenerjem, donatorjem in sponzorjem, ki so kakorkoli prispevali v lanskem letu, da je naše delo obrodilo sadove, še posebej pa gre zahvala Občini Brežice, HESS d.o.o., Elmont d.o.o., Sipro d.o.o., NEK d.d., Mipo d.o.o. - SOLTEC, Šetinc d.o.o. ter ETRŠ Brežice, brez katerih ves ta uspeh ne bi mogli doseči. Hvala za zaupanje![ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic