Karate klub Brežice leto zaključil s tekmovanjem v katah za Pokal Posavja

Karate Klub Brežice je ob koncu šolskega leta v Športni dvorani Brežice organiziral tekmovanje v katah ter s tem zaključil še eno izjemno uspešno športno leto. Na tekmovanju so se pokazali različno stari karateisti, od belih pasov do večletnih tekmovalcev, tekmovalne kategorije pa so bile oblikovane tako, da so med seboj tekmovali tisti, ki trenirajo enako dolgo in imajo osvojene enake pasove.

Tekmo so otvorili začetniki. Kljub temu da trenirajo zgolj eno leto, so nastopili samozavestno ter pokazali dve osnovni kati Goju-ryu stila; Gekisai Ichi in Gekisai Ni.

Goju-ryu stil karateja je en najzahtevnejših in najstarejših stilov. Dobeseden prevod pomeni »mehko trdo«, kar je lepo prikazano v naših katah. Te so sestavljene iz močnih in hitrih ter počasnih in nadzorovanih udarcev. Zato je dobro narediti že osnovno kato vredno pohvale.

V vsaki kategoriji sta se število kat in kakovost nastopa povečala. Poleg osnovnih kat smo videli tudi mojstrske, tako v tradicionalnem kot v tekmovalnem stilu.

Še posebej so presenetili oranžni pasovi, ki so pokazali dobro tehniko, borbeni duh in čut za nastop. Kasneje so nastopile starejše kategorije, v katerih so tudi naši tekmovalci. Tu smo videli kar nekaj izjemnih nastopov, ki le še dodatno pojasnijo, zakaj naši člani posegajo po odličjih tako na državnih kot na mednarodnih tekmovanjih.

Image title

Zmagovalci in prejemniki pokalov po posameznih kategorij so postali: Megi Cicvarić, Iza Medvešček, Amelie May Žičkar, Aria Zofič, Aljoša Sotelšek in Eva Strgar.  

Po končani tekmi je bil čas za podelitev, kjer so vsi nastopajoči dobili medaljo ali pokal.

Karate klub Brežice je letos trenutno na 6.mestu točkovanja med slovenskimi klubi Karate zveze Slovenije, kar je plod srčnega dela v klubu. A naš klub ne goji zgolj tekmovalcev. Na tatamije lahko stopijo vsi, ki se želijo poučiti o osnovah samoobrambe, razviti koordinacijo in občutek za telo, spoznati tradicionalne japonske običaje na področju karateja ali pa se potegovati za slovensko karate reprezentanco.

Dobrodošli naslednje leto![ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic