Karate klub Brežice letos že tretjič na športnih počitnicah

V Brežicah že tretjič letos potekajo športne počitnice, kjer otroci tekom poletja odkrivajo lepote različnih športov. Karate klub Brežice se je predstavil tudi tokrat.

V ponedeljek, 22.8.2022, so se nadobudni mladi športniki zbrali v veliki telovadnici Športne dvorane Brežice, kjer so jih pričakale štiri karateistke, in sicer trenerki Metka in Nastja Galič ter tekmovalki Maja Lakner in Maja Lazanski.

Image title

Otroci so najprej izvedeli nekaj o tradiciji karateja ter ponosno delili znanje, ki so ga imeli že od prej. Nato je sledil trening. Najprej igrivo borbeno ogrevanje, nato tehnika in kmalu zatem delo z rekviziti.

Trening sta popestrili tekmovalki Maji, ki sta otrokom prikazali kato Kururunfa. Otroci so med demonstracijo zadrževali dih, dekleti pa spremljali s široko odprtimi očmi in šteli njune nevidne nasprotnike. Nato so se naučili kratko kato in ji dali svoje ime.

Trening se je končal z nekaj osnovami samoobrambe, kjer so se naučili obraniti obraz, nato pa se še zabavali z borbeno igrico.

Otroci so zopet uživali, prav tako pa karateistke, ki jih je njihov žar in želja do dela navdihnila tudi za lasten trening.

Šport je ena najlepših človeških vrlin, ki osebo oblikuje, jo prisili v spremembo, rast in razvoj. S športno miselnostjo se otroci naučijo, da je v življenju potrebno vztrajati, se truditi in se poslušati.

Člani Karate kluba Brežice vpisujemo nove člane v svoje vrste že v septembru. Upamo, da jim bomo pokazali lepote karateja ter jih navdihnili, da se preizkusijo v različnih stvareh in v sebi najdejo iskrico, ki jih bo gnala naprej. Kakor je rekel nekdanji ameriški nogometaš Ronnie Lott »Če lahko verjameš, lahko dosežeš.«

Image title
[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic