Karate klub Brežice med TOP 10 klubi v Sloveniji v letu 2016

Po zaključku lanske tekmovalne sezone je Karate zveza Slovenije objavila tudi končno lestvico uspešnosti klubov za leto 2016. Karate klub Brežice se je uvrstil na skupno 9.mesto med vsemi klubi v Sloveniji, kar ga uvršča med najuspešnejši klub v Posavju. Kriteriji uspešnosti so bili uspehi na tekmovanjih po koledarju Karate zveze Slovenije, usposobljenost strokovnega kadra, registrirani tekmovalci in organizacije turnirjev

Karate klub Brežice je danes med najbolje organiziranimi društvi v občini Brežice in Sloveniji. V klubu imamo največje število strokovno usposobljenih kadrov v občini ter drugo največje število med vsemi klubi v Karate zvezi Slovenije. Smo tudi uradni člani Karate zveze Slovenije (nacionalna panožna zveza), Športne zveze Brežice in International Meibukan Gojyu-Ryu Karate Do Association (I.M.G.K.A.) s sedežem na Okinawi (Japonska). Zaradi narave in organiziranosti svojega dela je klub 04.06.2010 od Ministrstva za šolstvo in šport pridobil za nedoločen čas »status društva, ki deluje v javnem interesu na področju športa«. 

V brežiškemu klubu smo zelo ponosni na svoje uspehe čeprav je v minulem letu bila menjava generacije tekmovalcev in so na plan stopili nove, mlajše zvezde. Napredek je viden v celotnem delu kluba: predvsem v zelo strokovnem delu trenerjev, ki se venomer šolajo in dodatno izpopolnjujejo svoje znanje, diferenciranemu delu z mladimi ter veliki podpori staršev, občine Brežice, donatorjev, sponzorjev in širše javnosti. V lanskem letu je bilo delo v klubu razdeljeno na 14 različnih skupin.

V letu 2016 smo se udeležili skupno 27 tekmovanj v Sloveniji in tujini. Sodelovali smo na turnirjih, državnih prvenstvih, balkanskih, evropskih in svetovnih prvenstvih. Skupaj smo osvojili 86 kolajn, od tega 18 zlatih, 25 srebrnih in 43 bronastih. Na državnih pokalih in prvenstvih smo osvojili skupaj 23 kolajn. Mnogi člani so si izborili poziv v slovensko karate reprezentanco: Ela Petan, Ana Sever, David Matija Lavrič (otroška reprezentanca), Dejan Debelak, Nika Omerzo, Nastja Galič (kadetska, mladinska in članska reprezentanca). V lanskem letu smo pridobili tudi dva nova licencirana sodnika Karate zveze Slovenije za kate in borbe: David in Katja Bajs.

Vsekakor so lanski uspehi le dokaz, da v klubu z načrtnim delovanjem in podporo širše javnosti dosegamo in presegamo marsikatere cilje ter da v športu ni meja, kar bomo poskušali dokazovati tudi v bodoče! Še posebej smo zelo ponosni na naše najmlajše, ki  šele prihajajo in verjamemo, da boste zanj slišali tudi v bodoče!

Karate klub Brežice se zahvaljuje vsem staršem, sorodnikom, članom, trenerjem, donatorjem in sponzorjem, ki so kakorkoli prispevali v lanskem letu, da je naše delo obrodilo sadove, še posebej pa gre zahvala Občini Brežice, HESS, Elmont, Sipro, NEK, Q Techna, Terme Čatež, Numip, PSE, Mipo– SOLTEC, ARtisk, Pivovarna Laško ter ETRŠ Brežice, brez katerih ves ta uspeh ne bi mogli doseči. Hvala za zaupanje!

 [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic