Karate klub Brežice na turnirju v Rogaški Slatini osvojil naziv najboljšega kluba

Karate klub Kozjansko in Obsotelje je v nedeljo odlično organiziral mednarodni karate turnir kategorije C, v katerem je nastopilo 270 tekmovalcev iz 29-ih klubov. Pomerili so se v katah, v borbah na tarčo oz. na žogo in v prostih bojih. Karate klub Brežice je zastopala ekipa 25-ih karateistov, ki so osvojili kar 36 odličij, od tega 13 zlatih, 10 srebrnih in 13 bronastih. Tekmovanje je bilo tako organizirano, da so se med seboj lahko pomerili karateisti iste starosti in podobnega znanja. Tako so lahko do odličij prišli tudi začetniki. Za Brežičane sta prvič nastopila Julija Ivnik in Rene Planinc. Julija je osvojila bron v katah, Rene pa srebro v borbah na žogo.

Image title

Ekipa karate kluba Brežice s trenerji

V borbah na žogo je nastopilo devet brežiških tekmovalcev. Prva mesta in zlata odličja so osvojili Jaka Baškovč (U8), Maks Gerjevič (U8), Gaja Štern (U10), Vanessa Tomažin Volčanjšek (U10), Taj Skukan (U10) in Gašper Štern (U12). Srebrna odličja pa so v tej disciplini osvojili Rene Planinc (U8), Mia Kajtna (U10) in Leon Povh (U10).

Image title

Gaja Štern pri borbah na tarčo/žogo

V katah je nastopilo 23 brežiških tekmovalcev. Zlate medalje  so osvojili  Amelie May Žičkar (U8, 8-6 kyu), Megi Cicvarić (U10, 8 kyu), Gaja Štern (U10, 8-6 kyu), Sofia Popijač (U12), Gašper Štern (U12). Druga mesta in srebrna odličja so tokrat pripadla Evelyn Joy Žičkar, Gaji Štern (U8), Taju Skukanu (U10, 8 kyu), Gašperju Šternu (U14, 8-3 kyu) in Niku Cicvariću (U14, 8-3 kyu). Bronasta odličja pa so tokrat v katah osvojili Jaka Baškovč (U8, 8 kyu), Julija Ivnik (U8, 8 kyu), Mia Kajtna (U10, 8-6 kyu) Leon Povh (U10, 8 kyu), Vanessa Tomažin Volčanjšek (U10, 8 kyu), Niko Cicvarić (U12), Aria Zofič (U14, 8-3 kyu), Angelika Li Žičkar (U14) in Santeja Ivnik (kadetinje U16). Do petih mest v katah sta se povzpela Aljoša Sotelšek in Sinja Bončina.

V katah ekipno so Brežičani nastopili v štirih kategorijah. Zmagali sta ekipa najmlajših (Gaja Štern, Amelie May Žičkar, Evelyn Joy Žičkar) in ekipa mlajših kadetov (Gašper Štern, Aljoša Sotelšek in Urban Gregorevčič). Ekipa malčic (Eva Strgar, Mia Kajtna, Gaja Štern in Megi Cicvarić) je osvojila srebrno odličje, ekipa mlajših kadetinj (Aria Zofič, Angelika Li Žičkar, Sinja Bončina in Kim Kerin) pa je osvojila bronasto odličje.

Image title

Zmagovalni kata team ml.kadetov

Najbolj pogumni so v popoldanskem delu nastopili tudi v prostih bojih. Še posebej velja pohvaliti Vanesso Tomažin Volčanjšek (U10 kumite malčice – 36 kg) in Aljošo Sotelška (U14 kumite ml. kadeti – 40 kg), ki sta prišla vse do finala in osvojila srebrni odličji. Aljoša je proti nasprotniku v finalu vse do zadnje sekunde držal neodločen rezultat, v zadnji sekundi pa dobil udarec z nogo in res le za las izgubil zlato odličje.

Taj Skukan (U10 kumite malčki, – 34 kg) in Urban Gregorevčič (U14 kumite ml. kadeti – 50 kg) sta v borbah osvojila bronasti odličji.

Image title

Taj Skukan v športnih bojih

Karate klub Brežice je na koncu osvojil tudi prvo mesto med vsemi klubi in veliko kristalno vazo. Vse nastopajoče in njihove trenerje (Andrejka Dvornik, Darko Cicvarić, Christian Kajtna in Metka Galič) velja izjemno pohvaliti, saj njihovo delo in trud, ki ga vlagajo v treniranje karateja, prinaša res velike rezultate, za katere pa so prav tako zaslužni starši ter vsi podporniki kluba in mladih, ki to borilno veščino trenirajo z velikim spoštovanjem in ljubeznijo. Ob tem postajajo tudi boljši ljudje in vse bolj uspešni tudi na ostalih področjih v življenju.

Zahvaljujemo se vsem sponzorjem in podpornikom, ki nam omogočajo redno in tekmovalno delo kluba: OBČINA BREŽICE, HESS, ELMONT, SIPRO, SOLTEC, ARTISK in ZAVOD ZA ŠPORT BREŽICE![ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic