Karate klub Brežice organiziral IMGKA Pokal Posavja v športnih bojih in borbah na tarčo

Karate klub Brežice je v Športni dvorani Brežice organiziral že tradicionalen turnih IMGKA Pokal Posavja v športnih bojih in borbah na tarčo, ki so se ga udeležili osnovnošolci iz številnih posavskih šol (Brežice, Globoko, Cerklje ob Krki, Velika Dolina, Pišece, Dobova, Podbočje, Artiče, Kapele, Stari grad in Bregana). Tekmovanju so se pridružili tudi letošnji začetniki, ki so prikazali svoje osvojeno znanje v borbah na tarčo.

Prav najmlajši nastopajoči so številne gledalce najbolj navdušili s svojim entuziazmom, borbenostjo, prikazanim znanjem, ki so ga osvojili v tem šolskem letu, predanostjo in osvojenimi motoričnimi spretnostmi ter izjemno koncentracijo, ki je za tako male športnike prav neverjetna. Na drugem tatamiju so se predstavili starejši člani, ki so z izjemnimi nastopi in izvedbo pravih športnih bojev pokazali, zakaj je brežiški karate klub tako visoko uvrščen na lestvici slovenskih klubov. Na tem tekmovanju je nastopilo mnogo bodočih prvakov, ki bojo nadaljevali in širili ime kluba, občine in države tudi na mednarodno področje tako, kot to sedaj že počnejo nekateri tekmovalci našega kluba.

V tem letu je že mlada generacija tekmovalcev karate kluba Brežice pokazala, da se lahko enakovredno kosa s svojimi vrstniki saj so na različnih tekmovanjih v tem letu osvojili že izjemnih 53 kolajn (15 zlatih, 10 srebrnih, 28 bronastih).

Image title

Zmagovalci posameznih kategorij so postali: Ian Črpič (OŠ Velika Dolina), Angelika Li Žičkar (OŠ Cerklje ob Krki), Gal Carl (OŠ Brežice), Klara Hren (OŠ Dobova), Vanessa Volčanjšek Tomažin (OŠ Velika Dolina), Eva Strgar (OŠ Globoko), Taj Skukan (OŠ Velika Dolina), Kim Kerin (OŠ Cerklje ob Krki), Luka Voglež (OŠ Brežice) in Alma Mujezinović (OŠ Brežice).

Vsi nastopajoči so si prislužili ogromen aplavz za pogum, prikazano znanje ter tovarištvo ob navijanju in spoštovanju nasprotnikov in s tem dokazali, da ni vse v tekmovalnosti temveč človeka izoblikujejo tudi ostale vrednote, ki se jih skozi karate in življenje učimo vsi vadeči, ki vadimo plemenito borilno veščino – karate do (karate pot).

Posebna zahvala gre tudi vsem staršem, ki nam zaupate svoje otroke ter vsem sponzorjem in podpornikom brez katerih ne bi mogel klub normalno delovati![ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic