Karate klub Brežice organiziral klubsko tekmovanje v katah

V Karate klubu Brežice vsa leta zraven rednih programov treninga ogromno vlagamo tudi v tekmovalne selekcije. Rezultati se kažejo na vsakem tekmovanju posebej, saj naši tekmovalci posegajo po najvišjih stopničkah na karate tekmovanjih doma in v tujini in se zato klub uvršča v sam vrh slovenskega karateja.  Skoraj vsako leto dosežemo zgodovinski mejnik na področju tekmovalnih uspehov, kar nam le poveča motivacijo za nadaljnje delo na tem področju.

Z vadbo vseh skupin kluba v prostorih telovadnice ETRŠ Brežice imamo vrhunske pogoje za treniranje, saj je delo v klubu lahko še bolj razdeljeno na manjše skupine v katerih se vadijo specifične prvine karateja (kate ali kumite) in možnosti za napredek vadečih so zato izjemno povečane. Tudi vsi klubski trenerji se nenehno izobražujejo na različnih seminarjih v Sloveniji in na Japonskem ter s tem prinašajo najnovejše sodobne metode treningov in znanja v klub.

V sklopu rednega treninga smo organizirali klubsko tekmovanje v katah za leto 2015. Člani in članice so bili razdeljeni v skupine po stopnji znanja (barva pasu) in po spolu, trenerji in prekaljeni tekmovalci pa so opravljali delo sodnikov. Vsi nastopajoči so prikazali ogromno znanja, napredek in veselje do karateja in pokazalo se je kar nekaj morebitnih bodočih prvakov, ki bojo nadaljevali in širili ime našega kluba, občine in države na mednarodno področje.

Velja izpostaviti naslednje zmagovalce posameznih kategorij: Luka Cicvarić, Maja Lazanski, Maja Lakner, Sara Marija Lavrič, David Matija Lavrič, Ela Petan, Dejan Debelak ter Hana Suša. Tudi vsi ostali nastopajoči so si prislužili ogromen aplavz za pogum, prikazano znanje ter tovarištvo ob navijanju in s tem dokazali, da ni vse v tekmovalnosti temveč človeka izoblikujejo tudi druge vrednote, ki se jih skozi karate in življenje učimo vsi vadeči.

Najboljši v posameznih kategorijah so prejeli priznanja za svoj uspeh ter praktične nagrade, ostali najmlajši in najpogumnejši pa so prejeli tudi diplomo za uspešno sodelovanje na tem tekmovanju. Že naslednji mesec pa vse člane čaka tokrat klubsko tekmovanje v bojih, kjer bojo svoje znanje prikazali v praktičnem delu – borbah.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic