Karate klub Brežice organiziral OŠ Pokal Posavja v katah in karate tehnikah

Karate klub Brežice je uspešno izpeljal šolsko tekmovanje za Pokal Posavja v karate disciplini kate (vnaprej predpisani sestavi kombinacij blokov in udarcev, ki ponazarjajo navidezni boj proti več nasprotnikom) in karate tehnikah.  Tekmovanje je bilo izpeljano zadnji dan pred uvedbo prepovedi organizacije tekmovanj rekreativnih skupin vendar z upoštevanjem NIJZ smernic.

Na tekmovanju so nastopili mladi karateisti in karateistke iz 9-ih okoliških osnovnih šol (Brežice, Dobova, Cerklje ob Krki, Velika Dolina, Bizeljsko, Globoko, Krško, Globoko in Bregana). Nastopajoči so bili razdeljeni v skupine po znanju (barvi pasu), trenerji in tekmovalci karate kluba Brežice pa so opravljali delo sodnikov. Vsi nastopajoči so prikazali ogromno karate znanja, napredek pri svoji vadbi, veselje do karateja ter predvsem izkazali spoštovanje in prijateljstvo do sovrstnikov skozi celotno tekmovanje.

Image title

Najboljši v posamezni kategoriji so prejeli prave unikatne kolajne "OŠ Pokal Posavja 2020". Zmagovalci posameznih kategorij so postali: Maja Lazanski (Brežice), Sara Zelić (Bizeljsko), Nives Zlobko (Cerklje ob Krki), Luka Cicvarić (Bregana), Nadia Zeitouni (Cerklje ob Krki), Luka Dimič (Brežice), Niko Cicvarić (Bregana), Sinja Bončina (Brežice), Urban Gregorevčič (Globoko) in Nuša Šere (Krško).

Image title

Na šolskem tekmovanju smo lahko videli mnogo talentov, ki bojo z usmerjeno vadbo klubskih trenerjev v prihodnosti nadaljevali in širili ime kluba, občine in države tudi na mednarodno področje. Vsi nastopajoči so si prislužili ogromen aplavz za pogum, prikazano znanje ter tovarištvo ob navijanju in spoštovanju nasprotnikov in s tem dokazali, da ni vse v tekmovalnosti temveč človeka izoblikujejo tudi ostale vrednote, ki se jih skozi karate in življenje učimo vsi vadeči, ki vadimo plemenito borilno veščino – karate do.

Image title[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic