Karate klub Brežice osvojil 6 kolajn na zadnji letošnji pokalni tekmi

Karate klub Brežice se je to nedeljo udeležil 3. Pokalne tekme Karate zveze Slovenije. Tekma je brezhibno potekala v telovadnici Osnovne šole Kanal ob Soči in v organizaciji Športnega društva Gorica iz Nove Gorice. Naš klub je zastopala 9. članska tekmovalna ekipa, ki je tekmovala tako v katah, kot v borbah. Nastopali smo v konkurenci 44 prijavljenih klubov s  skupno izvedenimi 413 tekmovalnimi nastopi.

Prvi je nastopil Luka Cicvarič, ki je suvereno zmagoval prva tri kola s 5:0, nato izgubil v četrtem kolu, zmagal v petem in izgubil v šestem kolu, ter na koncu v svoji zelo številčni skupini tekmovalcev pristal na odličnem 5. mestu. Luka pridno nabira tekmovalne izkušnje in zelo dobro napreduje.

Tjaša in Saša Petković ter Maja Lakner so suvereno zmagali v prvem kolu tekmovanja v katah in nato izgubili proti močnejšim nasprotnicam v drugem kolu in tako ostali, kljub Sašinem repasažu, brez uvrstitev za medalje v svoji skupini kat. Tudi Sari Mariji Lavrič ni ravno dobro šlo v prvem kolu, a je dobra tekmovalka in lepo napreduje.

Ela Petan je suvereno zmagala z odličnimi izvedbami kat v prvih treh kolih, izgubila v četrtem kolu s kasnejšo zmagovalko v kategoriji Repič Jerco in zmagala v petem, ter pristala na odličnem tretjem mestu med katašicami v svoji kategoriji. Ela je že prava mojstrica v izvajanju kat, nastopa zelo prepričljivo, z dobro dinamiko in tehniko.

 

Naš »kata team« v kategoriji »kata ekipa deklice« in v sestavi Sara Marija Lavrič, Saša Petković in Maja Lakner je na tekmovanju zablestel z odlično usklajenimi izvedbami kat, med njimi so izvedle zahtevno kato Shisochin, in v finalu zmagale proti ekipi kluba Shotokan Postojna v svoji kategoriji. Bravo!

Zadnja med katašicami je nastopila Nika Omerzo in z odličnimi izvedbami kat suvereno zmagovala in izgubila šele s kasnejšo drugo uvrščeno, ter tako pristala na odličnem tretjem mestu v svoji kategoriji. Nika nastopa v skupini res odličnih katašic, zelo napreduje v izvedbah tehnik in dinamike kat in se z vztrajnim delom vzpenja proti vrhu.     

 

Za prijetno presenečenje 3. Pokalne tekme je poskrbela Saša Petkovič, ki se je pomerila v bojih konkurenci deklic nad 40kg. V prvem krogu je premagala Gajo Kalan iz Kranja, sledila je suverena zmaga 2:0 proti Žani Dolenc iz Trbovelj in posledično uvrstitev v finale. V zelo izenačenem boju z Hano Pavšič iz Idrije je o končni zmagovalki odločil le trenutek nepazljivosti in nekaj rezerv v fizični pripravi. Končnih 0:1 in s tem srebro na zadnji pokalni tekmi je veliko priznanje za Sašin trud in velika vzpodbuda za naprej.

V verjetno najtežji konkurenci borb ml. kadetinj do 45kg je zlato iz prejšnje pokalne tekme skušala ubraniti Ela Petan. Žreb ji je že v prvem krogu nemanil staro znanko Mašo Magajno iz Mawashija in zelo težek boj je bil že dobljen, a je bila Ela zaradi prepovedane neaktivnosti v zadnjih 10 sekundah boja diskvalificirana in po Mašini uvrstitvi v finale je sledil repasaž. V prvem boju je Ela premagala Nadjo Čuhalev, za tretje mesto pa Lano Nadižar iz Kranja in tako osvojila 3. mesto.

Po nekajtedenskem premoru zaradi poškodbe roke se je odlično vrnil David Lavrič, ki je v kategoriji ml.kadetov do 50kg v prvem krogu s 5:1 premagal Mihaela Valenčaka iz Oplotnice, v polfinalu klonil z 0:2 proti Lanu Gabrijelčiču iz Vrhnike, v repasažnem boju za 3. mesto pa s 3:0 premagal Gala Požarnika iz Dinamika. David je v zadnjih tednih pokazal velik napredek in zasluženo sodi med najboljše v svoji kategoriji.

V športnih borbah sta se pomerili še Ana Sever in Tjaša Petkovič, ki sta pokazali srčne boje, a jima tokrat preboj med najboljše žal ni uspel.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic