Karate klub Brežice osvojil 7 kolajn na 1.pokalni tekmi

V soboto, 07.03.2015 se je v Bohinju 383 karateistov iz 43 slovenskih klubov  na 1.pokalni tekmi v letu 2015 podalo v boje za skupno zmago v točkovanju za pokal Slovenije 2015. Tekmovanja se je udeležila tudi veččlanska ekipa karate kluba Brežice, ki je tokrat prvič nastopila pod pokroviteljstvom novega glavnega sponzorja: HESS – Hidroelektrarne na spodnji Savi. Na prvi pokalni tekmi so naši tekmovalci osvojili skupaj 7 kolajn (1 zlato, 2 srebra, 4 bronaste). Vodstvo kluba je bilo izredno zadovoljno s prikazanim pristopom, tehniko ter borbenim duhom čisto vseh tekmovalcev, ki so ponosno zastopali barve karate kluba Brežice.

Najuspešnejši domači tekmovalec je tokrat bil Žiga Suša, ki je v katah mlajših dečkov v konkurenci 40 sotekmovalcev osvojil bronasto kolajno. V zadnjem času pa je večji poudarek pri treningu dajal na borbe in rezultat je tokrat bil izjemen, saj je gladko premagal vse svoje nasprotnike (1.krog 8:0, 2.krog 8:0, 3.krog 4:1, finale 8:0) in se zavihtel na sam slovenski vrh - 1.mesto v borbah. Z izjemnimi predstavami je pokazal, da letos cilja na osvojitev skupnega pokala. Dejan Debelak je svoje borbe med st.dečki -45kg oddelal tehnično zrelo in taktično zelo disciplinirano ter osvojil bronasto kolajno. Nina Zupančič je izgubila finalni boj s 0:3 proti večni nasprotnici Haberl in si priborila srebro, enak dosežek je osvojila tudi Ana Sever v bojih ml.deklice, ki je vodila skoraj do konca finalne borbe, nato pa malenkost popustila in na koncu izgubila 2:3. Tudi Kaja Omerzo je s svojo borbenostjo prišla do brona med mladinkami. Ostala borca, ki sta za las zgrešila kolajno sta Simon Hribar ter David Matija Lavrič, ki pa bosta že na naslednjem tekmovanju poskušala izboljšati svoja tokratna rezultata.

Žiga Suša (levo) z dvema osvojenima kolajnima

V katah je bronasto kolajno zraven Žigata osvojila tudi Sara Lavrič med malčicami, kjer se je bil pravi boj, saj smo v žezlu za kolajne imeli kar nekaj naših tekmovalk (Tjaša Petković, Saša Petković, Maja Lakner), ki so končale tik pod stopničkami. Tik pod stopničkami se je znašel tudi David Matija Lavrič in Hana Suša, kjer sta oba imela po 5.krogov ter na koncu izgubila boj za bronasto kolajno. Nika Omerzo je tokrat izvedla svojo kato tehnično pravilno vendar premalo oštro v primerjavi z nasprotnicami. Nika je letos prestopila v višjo starostno kategorijo kadetkinj in zato jo čaka ogromno dela, da pridobi tudi tiste elemente izvajanja kat, ki se do sedaj niso tako ocenjevale. Nedvomno ji bo slovenska reprezentantka Nastja Galič v veliko pomoč s svojimi nasveti in izkušnjami. Izpostaviti velja še Ano Sever, ki je premagala dve nasprotnici, nato pa bila diskvalificirana zaradi izpusta pozdrava na začetku kate. Ostali tekmovalci niso posegli po vidnejši uvrstitvi, so pa pokazali željo po napredovanju in vsi komaj čakajo že naslednje treninge, da izboljšajo ter popravijo svoje napake in se že na naslednjem tekmovanju pomerijo s svojimi vrstniki iz cele Slovenije in tujine. [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic