Karate klub Brežice ponovno med najboljšimi klubi v Sloveniji

Po zaključku letošnje tekmovalne sezone je Karate zveza Slovenije objavila tudi končno lestvico uspešnosti klubov za leto 2018. Karate klub Brežice se je uvrstil na skupno 13.mesto med vsemi klubi v Sloveniji, kar ga uvršča med najuspešnejše klube v državi.

Naši mladi upi brežiškega in slovenskega karateja

V Karate klubu Brežice vadba karateja danes poteka v 10 različnih skupinah. Telovadnico napolni do 70 članov. Trenerji  in tekmovalci aktivno delujejo tako v športni Karate zvezi Slovenije kot tudi v okinavski stilski organizaciji IMGKA. V klubu se lahko pohvalimo z 10-člansko kadrovsko in organizacijsko zasedbo, ki tvori steber kluba. V 41-letni tradiciji ima klub zagotovljeno tudi uspešno prihodnost. Na prehojeno 4-desetletja dolgo pot smo upravičeno ponosni, saj smo gojili karate kot borilno veščino v najbolj plemenitem in miroljubnem duhu. Z varnim in vestnim delom kluba ter poudarkom na vzgoji vadečih v smislu redoljubnosti, poštenosti, spoštljivosti in nenasilja smo pridobili tudi zaupanje staršev, ki so nam vsa ta leta zaupali svoje otroke v vzgojo in vadbo.

Steber strokovnega dela v karate klubu Brežice

V klubu imamo največje število strokovno usposobljenih kadrov v občini ter drugo največje število med vsemi klubi v Karate zvezi Slovenije. V klubu vadimo tradicionalni Goju-Ryu stil, ki izvira iz zibelke  karateja (Okinave) in to na način, ki se na Okinavi (Japonska) trenira še danes. Smo prvi klub v Sloveniji, ki je pričel z vadbo okinavskega Goju-Ryu stila in naši tekmovalci v katah so prvi v Sloveniji začeli izvajati Goju-Ryu kate na tekmovanjih v okviru Karate zveze Slovenije.

Smo uradni člani Karate zveze Slovenije (nacionalna panožna zveza), Športne zveze Brežice in International Meibukan Goju-Ryu Karate Do Association (I.M.G.K.A.) s sedežem na Okinavi (Japonska). Zaradi narave in organiziranosti svojega dela je klub 4. 6. 2010 od Ministrstva za šolstvo in šport za nedoločen čas pridobil »status društva, ki deluje v javnem interesu na področju športa«.

Klubski trenerji in vaditelji svoje znanje pridobivajo v okviru usposabljanj, ki jih organizira Karate zveza Slovenije. Vsak strokovni kader vsako leto opravi tudi ustrezni licenčni seminar s katerim pridobi letno licenco za poučevanje karateja.

Trenerji in vadeči se udeležujejo tudi izobraževanj s področja Goju-Ryu karateja na Okinavi (Japonska), kjer se učijo in izpopolnjujejo svoje znanje na sedežu (Hombu dojo) I.M.G.K.A. (International Meibukan Goju- Ryu Karate Do Association), klub pa organizira tudi treninge in seminarje, na katere povabi naše učitelje iz Okinave in tako lahko vsi pridobijo delček originalnega znanja iz prve roke naših učiteljev. Naslednje takšno izobraževanje bo potekalo marca 2019 kamor potuje pet trenerjev kluba.

Usposabljanje trenerjev na seminarju v tujini

Med člani Karate kluba Brežice se skozi leta vadbe oblikujejo tekmovalci, ki vzporedno vadijo karate kot šport. V letu 2018 so se naši tekmovalci udeležili skupno 30 tekmovanj v Sloveniji in tujini. Sodelovali smo na turnirjih, državnih prvenstvih, balkanskih, evropskih in svetovnih prvenstvih v okviru kluba in slovenske reprezentance. Skupaj smo osvojili 90 kolajn, od tega 28 zlatih, 17 srebrnih in 45 bronastih. Na državnih pokalih in prvenstvih smo osvojili skupaj 29 kolajn. V naših vrstah imamo tudi člane otroške, kadetske, mladinske in članske karate reprezentance.

Del tekmovalcev karate kluba Brežice s trenerjema

Mnogi člani so si izborili poziv v slovensko karate reprezentancoEla Petan, Ana Sever, Tjaša Petković, Saša Petković, Luka Cicvarić, Sara Marija Lavrič (otroška reprezentanca), Ela Petan, David Matija Lavrič, Nika Omerzo in Nastja Galič (kadetska, mladinska in članska reprezentanca). V tem so vsi trenerji opravili licenčni seminar ter ena sodnica (Katja Bajs) licenčni seminar za sodnika. Na podlagi tekmovalnih uspehov so si naslednji člani priborili status vrhunskega športnika pri OKS-ZŠZ: MEDNARODNI RAZRED (Nastja Galič), DRŽAVNI RAZRED (Nika Omerzo) in MLADINSKI RAZRED (David Matija Lavrič).

Najuspešnejši letošnji tekmovalki kluba: Nastja Galič in Ela Petan

Vsi  uspehi  kluba  so  seveda  dokaz  dobrega  dela  vodstva  kluba s predano ekipo trenerjev in seveda dobrega sodelovanja s starši. Naši tekmovalci se redno uvrščajo med dobitnike kolajn na državnih prvenstvih in pokalnih tekmovanjih, smo pa tudi stalni člani slovenske reprezentance v vseh kategorijah (otroška, kadetska, mladinska, članska). Klub se redno uvršča v sam vrh skupnega seštevka klubov po točkovanju krovne organizacije – Karate zveze Slovenije. Težko je navesti vse pomembne rezultate tekmovalcev pa vendar tisti, ki res izstopajo po pomembnosti so naslednji:

- 9.mesto na članskem evropskem prvenstvu: Nastja Galič

- 5.mesto na članskem balkanskem prvenstvu: Nastja Galič

- 3.mesto na svetovnem pokalu za ml.kadetinje: Ela Petan

- 9.mesto na svetovnem pokalu: Ela Petan

- 9.mesto na otroškem balkanskem prvenstvu: Ela Petan

- letošnji državni prvaki: Nastja Galič, Nika Omerzo, Ema Sever, Ela Petan, Metka Galič  

- letošnji zmagovalci pokalne tekme: Ela Petan, Ana Sever

- skupna zmagovalka vseh letošnji pokalnih tekem v katah: Ela Petan

- 3.mesto v skupni razvrstitvi vseh letošnjih pokalnih tekem v borbah: Ana sever

Klubski sprejem ob Elini osvojitvi bronaste kolajne na svetovnem pokalu 

V klubu se držimo načela, da nikomur nič ne obljubimo ali podarimo, razen trdega dela, če želi skupaj z nami na področju karateja nekaj doseči. Vsak si svoj uspeh zagotovi le z učenjem, vztrajnostjo in spoštljivostjo do borilne veščine.

Poudarjamo, da vadba karateja krepi telo in duha za lažje soočanje s težavami in izzivi sodobnega sveta. V Karate klubu Brežice smo odprti za vsakogar, ki bi želel poizkusiti to borilno veščino. Vsakomur dajemo možnost – ob obvezi, da spoštuje red in tradicijo karateja.

Karate klub Brežice se zahvaljuje vsem staršem, sorodnikom, članom, trenerjem, donatorjem in sponzorjem, ki so kakorkoli prispevali v lanskem letu, da je naše delo obrodilo sadove, še posebej pa gre zahvala Občini Brežice, HESS, ELMONT, SIPRO, DIONIZIJ, BV MAZIVA, ARTISK ter ETRŠ Brežice, brez katerih ves ta uspeh ne bi mogli doseči. Hvala za zaupanje!

 [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic