Karate klub Brežice postal ekipni prvak Slovenije v katah

V nedeljo, 9. 6. 2024, je v Ljutomeru potekalo Ekipno državno prvenstvo. Tekmovanja se je udeležilo 34 klubov. Karate klub Brežice je zastopalo pet ekip, pri čemer so brežiške tekmovalke v kar dveh kategorijah – kate ekipno najmlajše in kate ekipno mladinke, osvojile laskavi naziv ekipnih državnih prvakinj. Tekmovalke v kategorijah kate ekipno mlajše kadetinje in kate ekipno malčice pa so osvojile bronasto odličje.

Image title

Kot prve so nastopile brežiške najmlajše tekmovalke Amelie May Žičkar, Evelyn Joy Žičkar in Gaja Štern, ki so z usklajeno odlično izvedbo kate Gekki Sai Ichi v finalu gladko premagale nasprotnice iz Rogaške Slatine. Z zmago so si priborile zlato odličje in naziv državnih prvakinj v kategoriji kata ekipno najmlajše.

Image title

Sledila je kategorija kata ekipno malčice, v kateri so nastopile Gaja Štern, Mia Kajtna in Megi Cicvarić. Deklice so kato sicer izvedle lepo, a so morale priznati premoč kasnejšim finalistkam. V repasažnem boju za bronasto medaljo so z odlično izvedbo kate in borbenim duhom premagale nasprotnice iz Karate kluba Zen ter zasluženo osvojile bronasto odličje.

V kategoriji kate ekipno mladinke so uigrano nastopile Maja Lazanski, Maja Lakner in Santeja Ivnik. Kato Kururunfa so izvedle mojstrsko, njihov prikaz borbenih idej v kati (bunkai) pa je prepričal sodnike. Po soglasni odločitvi sodnikov so osvojile zlato odličje in zasluženo postale ekipne državne prvakinje.

Image title

V močni konkurenci šestih ekip so v kategoriji kate ekipno mlajši kadeti nastopili Gašper Štern, Aljoša Sotelšek in Niko Cicvarić. Tokrat so imeli smolo, saj so kljub tehnično natančni in močni izvedbi v prvem kolu izgubili proti ekipi Karate kluba Seki, ki se kasneje ni uvrstila v finale, zato žal niso imeli možnosti boja za tretje mesto.

Nazadnje so nastopile Angelika Li Žičkar, Kim Kerin in Sinja Bončina v kategoriji kate ekipno mlajše kadetinje. Z zelo korektnim, močnim in borbenim prikazom mojstrske kate Shi Sochin so si priborile bronasto odličje.

Brežiške tekmovalce so spremljali trenerji Christian Kajtna, Darko Cicvarić in Andrejka Dvornik, ki so bili z nastopi svojih varovancev zelo zadovoljni. Zahvala pa gre tudi sponzorjem in podpornikom, ki omogočajo redno in tekmovalno delo kluba: OBČINA BREŽICE, ELMONT, HESS, SIPRO, SOLTEC, NUMIP, ARTISK in ZAVOD ZA ŠPORT BREŽICE, ter vsem, ki brežiške tekmovalce podpirate, jih spremljate na tekmovanja in zanje navijate.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic