Karate klub Brežice prvič z novo generacijo na pomembni tekmi mlajših kategorij v Rogaški Slatini osvojil kar 23 odličij

V nedeljo, 10. 4. 2022, je Karate klub Kozjansko in Obsotelje odlično organiziral tekmovanje Rogaška Slatina OPEN 2022. Na tekmovanju je nastopilo 16 slovenskih klubov s 180-imi tekmovalci, ki so lahko nastopili v več kategorijah. Karate klub Brežice je na to tekmovanje poslal 22 tekmovalcev, med njimi večino otrok, za katere je bilo to njihovo prvo veliko tekmovanje. Vodili so jih starejši tekmovalci in močna trenerska ekipa. Skupaj so domov prinesli kar 23 odličij, 6 zlatih, 8 srebrnih in 9 bronastih.

Image title

Nova generacija tekmovalcev karate kluba Brežice s trenerji

Tekmovanje je potekalo v borbi na tarčo, v katah posamično in ekipno ter v športnih borbah. Tekmovalci so bili razdeljeni po letih in po pasovih. Pričeli so tekmovalci v novi kategoriji borba na tarčo, kjer tekmovalci v 30 sekundah pokažejo čim več borbenih tehnik na tarčo, ki pa se je ne smejo dotakniti. Tako razvijajo svoje borbene sposobnosti, še posebej kontrolo udarcev. V tej kategoriji so nastopili Luka Dimčič in Jan Vretič, ki sta si priborila zlati odličji, ter Gal Budič in Marcel Šinko, ki sta osvojila srebrni kolajni, ter tako uspešno otvorili tekmovanje.

Image title

Luka Dimčič - zmagovalec boja na tarčo

Ostali tekmovalci so nastopili v katah. Mlajši so izvajali predvsem obe šolski Gojyu-Ryu kati Gekisai Ichi in Gekisai Ni. Za najmlajše je bil uveden nov tekmovalni sistem, pri katerem so bili razdeljeni v manjše skupine in se pomerili vsak z vsakim. Zmagal je tekmovalec z največ točkami. Zlato odličje je v tem sistemu osvojil Urban Gregorevčič, srebrno Eva Strgar, Žan Lubšina in Gašper Štern,bronasta pa Sofija Popijač, Luka Dimčič, Ian Tomše, Aleksa Ivanov in Aljoša Sotelšek. Starejši tekmovalci (nad 10 let) z višjimi pasovi so nastopili po sistemu žreba in izpadanja. Tu so osvojili bronasta odličja Niko Cicvarić, Kim Kerin in Angelika Li Žičkar. Peta mesta so v katah osvojili še Gal Budič, Jan Vretič, Sinja Bončina in Aria Zofič.

Image title

Urban Gregorevčič - zmagovalec v katah dečkov beli/rumeni pas

Najboljši mladi  kataši so se pomerili tudi v katah ekipno, kjer je prvo mesto v kategoriji do 9 let osvojila ekipa v sestavi Eva Strgar, Sofia Popijač in Ian Tomše, v kategoriji od 9 do 13 let pa sta se med 6-imi ekipami v finale prebili kar obe brežiški ekipi. Zmagala je ekipa v sestavi Kim Kerin, Aria Zofič in Santeja Ivnik, drugo mesto pa je osvojila prav tako odlična ekipa v sestavi AngelikaLi Žičkar, Sinja Bončina in Selena Šinko.

Image title

Zlata in srebrna ekipa karate kluba Brežice v katah

Na koncu so v višjih kategorijah nastopili naši trije najboljši tekmovalci, ki so tudi člani državne reprezentance. Med njimi sta se pomerili tudi dve začetnici, Selena Šinko in Santeja Ivnik, ki sta po starosti spadali v te kategorije. Obe sta osvojili sedmi mesti. V kategoriji kate kadeti je Luka Cicvarić po prikazanih vrhunskih izvedbah kat Paiku, Annan Dai in Ohan zasedel drugo mesto, med kadetinjami pa sta se v finale uvrstili obe brežiški vrhunski tekmovalki in reprezentantki Slovenije Maja Lazanski in Maja Lakner. Izvajali sta kate Kururunfa, Paiku in Annan ter tako kot Luka navdušili s svojimi mojstrskimi izvedbami in prikazanim velikim napredkom. Tokrat je zmagala Maja Lazanski, Maja Lakner pa je osvojila srebrno odličje. Za sam zaključek so vsi trije nastopili še v kata timu in osvojili tretje mesto.

Image title

Maja Lakner (srebrna) in Maja Lazanski (zmagovalka) v katah kadetinj

Spremljajoči trenerji Christian Kajtna, Darko Cicvarić, Metka Galič in Dubravko Smirić so bili s prikazanim znanjem vseh svojih varovancev zelo zadovoljni, še posebej zato, ker je bila ta tekma za marsikoga ognjeni krst, klub pa se je na koncu uvrstil na skupno 2.mesto.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic