Karate klub Brežice tudi letos med najboljšimi klubi v Sloveniji

Po zaključku letošnje tekmovalne sezone je Karate zveza Slovenije objavila tudi končno lestvico uspešnosti klubov za leto 2019. Karate klub Brežice se je uvrstil na skupno 12.mesto med vsemi klubi v Sloveniji, kar nas uvršča med najuspešnejše klube v državi.

Image title

Najmlajši upi brežiškega in slovenskega karateja

V Karate klubu Brežice vadba karateja danes poteka v 10 različnih skupinah. Telovadnico napolni do 90 članov. Trenerji in tekmovalci aktivno delujemo tako v športni Karate zvezi Slovenije kot tudi v okinavski stilski organizaciji IMGKA. V klubu se lahko pohvalimo z 10-člansko kadrovsko in organizacijsko zasedbo, ki tvori steber kluba. Po več kot štiridesetletni tradiciji ima klub zagotovljeno tudi uspešno prihodnost. Na prehojeno 4-desetletja dolgo pot smo upravičeno ponosni, saj smo gojili karate kot borilno veščino v najbolj plemenitem in miroljubnem duhu. Z varnim in vestnim delom kluba ter poudarkom na vzgoji vadečih v smislu redoljubnosti, poštenosti, spoštljivosti in nenasilja smo pridobili tudi zaupanje staršev, ki so nam vsa ta leta zaupali svoje otroke v vzgojo in vadbo.

Image title

Trenerska ekipa kluba, ki skrbi za razvoj karateja v Brežicah

V klubu imamo največje število strokovno usposobljenih kadrov v občini ter drugo največje število med vsemi klubi v Karate zvezi Slovenije. V klubu vadimo tradicionalni Goju-Ryu stil, ki izvira iz zibelke karateja (Okinave) in to na način, ki se na Okinavi (Japonska) trenira še danes. Smo prvi klub v Sloveniji, ki je pričel z vadbo okinavskega Goju-Ryu stila in naši tekmovalci v katah so prvi v Sloveniji začeli izvajati Goju-Ryu kate na tekmovanjih v okviru Karate zveze Slovenije.

Smo uradni člani Karate zveze Slovenije (nacionalna panožna zveza), Športne zveze Brežice in International Meibukan Goju-Ryu Karate Do Association (I.M.G.K.A.) s sedežem na Okinavi (Japonska). Zaradi narave in organiziranosti svojega dela je klub 4. 6. 2010 od Ministrstva za šolstvo in šport za nedoločen čas pridobil »status društva, ki deluje v javnem interesu na področju športa«.

Klubski trenerji in vaditelji svoje znanje pridobivajo v okviru usposabljanj, ki jih organizira Karate zveza Slovenije. Vsak strokovni kader vsako leto opravi tudi ustrezni licenčni seminar s katerim pridobi letno licenco za poučevanje karateja.

Image title

Christian Kajtna ob prejemu diplome na Okinavi za opravljen izpit črnega pasu, 6.DAN

Trenerji in vadeči se udeležujejo tudi izobraževanj s področja Goju-Ryu karateja na Okinavi (Japonska), kjer se učijo in izpopolnjujejo svoje znanje na sedežu (Hombu dojo) I.M.G.K.A. (International Meibukan Goju- Ryu Karate Do Association), klub pa organizira tudi treninge in seminarje, na katere povabi naše učitelje iz Okinave in tako lahko vsi pridobijo delček originalnega znanja iz prve roke naših učiteljev. Naslednje takšno izobraževanje bo potekalo maja 2020 na evropskem srečanju IMGKA članov na Češkem kamor potuje večina trenerjev kluba.

V letu 2019 so se naši tekmovalci udeležili skupno 24 tekmovanj v Sloveniji in tujini. Sodelovali smo na turnirjih, državnih prvenstvih, balkanskih, evropskih in svetovnih prvenstvih v okviru kluba in slovenske reprezentance. Skupaj smo osvojili  67 kolajn, od tega 18 zlatih, 11 srebrnih in 38 bronastih. Na državnih pokalih in prvenstvih smo osvojili skupaj 26 kolajn. V naših vrstah imamo tudi člane otroške, kadetske in članske karate reprezentance: Tjaša Petković, Saša Petković, Luka Cicvarić (otroška reprezentanca), Saša Petković, Ela Petan, Ana Sever in Nastja Galič (kadetska in članska reprezentanca). V tem so vsi trenerji opravili licenčni seminar ter ena sodnica (Katja Bajs) licenčni seminar za sodnika.

Image title

Del tekmovalcev karate kluba Brežice s trenerjema

Na podlagi tekmovalnih uspehov so si naslednji člani priborili status vrhunskega športnika pri OKS-ZŠZ: DRŽAVNI RAZRED (Nastja Galič in Nika Omerzo) in MLADINSKI RAZRED (Ela Petan).

Vsi uspehi kluba so seveda dokaz dobrega dela vodstva kluba s predano ekipo trenerjev in seveda dobrega sodelovanja s starši. Naši tekmovalci se redno uvrščajo med dobitnike kolajn na državnih prvenstvih in pokalnih tekmovanjih, smo pa tudi stalni člani slovenske reprezentance v vseh kategorijah (otroška, kadetska, mladinska, članska). Klub se redno uvršča v sam vrh skupnega seštevka klubov po točkovanju krovne organizacije – Karate zveze Slovenije.

V klubu se držimo načela, da nikomur nič ne obljubimo ali podarimo, razen trdega dela, če želi skupaj z nami na področju karateja nekaj doseči. Vsak si svoj uspeh zagotovi le z učenjem, vztrajnostjo in spoštljivostjo do borilne veščine.

Poudarjamo, da vadba karateja krepi telo in duha za lažje soočanje s težavami in izzivi sodobnega sveta. V Karate klubu Brežice smo odprti za vsakogar, ki bi želel poizkusiti to borilno veščino. Vsakomur dajemo možnost – ob obvezi, da spoštuje red in tradicijo karateja.

Image title

Karate klub Brežice se zahvaljuje vsem staršem, sorodnikom, članom, trenerjem, donatorjem in sponzorjem, ki so kakorkoli prispevali v tem letu, da je naše delo obrodilo sadove, še posebej pa gre zahvala Občini Brežice, HESS, ELMONT, SIPRO ter ETRŠ Brežice, brez katerih ves ta uspeh ne bi mogli doseči. Hvala za zaupanje![ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic