Karate klub Brežice uspešno izpeljal OŠ tekmovanje za Pokal Posavja v katah

Karate klub Brežice je uspešno izpeljal šolsko tekmovanje za Pokal Posavja v karate disciplini kate (vnaprej predpisani sestavi kombinacij blokov in udarcev, ki ponazarjajo navidezni boj proti več nasprotnikom) in karate tehnikah. Na tekmovanju so nastopili mladi karateisti in karateistke iz 10-ih okoliških osnovnih šol (Brežice, Dobova, Artiče, Raka, Bregana, Jesenice na Dolenjskem, Velika Dolina, Cerklje ob Krki, Novo mesto in Bizeljsko). Nastopajoči so bili razdeljeni v skupine po znanju (barvi pasu), trenerji in izkušeni tekmovalci karate kluba Brežice pa so opravljali delo sodnikov. Vsi nastopajoči so prikazali ogromno karate znanja, napredek pri svoji vadbi, veselje do karateja ter predvsem izkazali spoštovanje in prijateljstvo do sovrstnikov skozi celotno tekmovanje.

Najboljši v posamezni kategoriji so prejeli prave unikatne kolajne "OŠ Pokal Posavja 2019", vsi nastopajoči pa spominsko diplomo ter praktične nagrade za katere gre največja zahvala vsem staršem, brez katerih podpore ne bi bilo mogoče izpeljati takšen dogodek.

Zmagovalci posameznih kategorij so postali: Ela Petan (OŠ Artiče), Gal Budič (OŠ Dobova), Amna Čenanović (OŠ Novo mesto), Žak Colner (OŠ Brežice), Anej Kovačič (OŠ Bizeljsko), Nadia Zeitouni (OŠ Cerklje ob Krki), Ian Črpič (Velika Dolina), Filip Zlobko (OŠ Cerklje ob Krki) in Maja Lakner (OŠ Artiče).

Na šolskem tekmovanju se je pokazalo kar nekaj morebitnih bodočih prvakov, ki bojo nadaljevali in širili ime kluba, občine in države tudi na mednarodno področje tako, kot to sedaj že počnejo nekateri tekmovalci našega kluba. Vsi nastopajoči so si prislužili ogromen aplavz za pogum, prikazano znanje ter tovarištvo ob navijanju in spoštovanju nasprotnikov in s tem dokazali, da ni vse v tekmovalnosti temveč človeka izoblikujejo tudi ostale vrednote, ki se jih skozi karate in življenje učimo vsi vadeči, ki vadimo plemenito borilno veščino – karate do. Vsi nastopajoči že komaj čakajo naslednje tekmovanje, ki bo konec aprila za "OŠ Pokal Posavja 2019 v športnih bojih in karate poligonu".[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic