Karate klub Brežice uspešno organiziral klubsko tekmovanje v katah

V Karate klubu Brežice vsa leta zraven vseh rednih programov treninga ogromno vlagamo tudi v tekmovalne selekcije. Rezultati se kažejo na vsakem tekmovanju posebej, saj naši tekmovalci posegajo po najvišjih stopničkah na karate tekmovanjih doma in v tujini in se zato klub uvršča v sam vrh slovenskega karateja.  Skoraj vsako leto dosežemo zgodovinski mejnik na področju tekmovalnih uspehov, kar nam le poveča motivacijo za nadaljnje delo na tem področju. Lansko leto smo končali na zgodovinskem 4.mestu med vsemi karate klubi v Sloveniji. 

Z vadbo vseh skupin kluba v prostorih telovadnice ETRŠ Brežice imamo vrhunske pogoje za treniranje, saj je delo v klubu lahko še bolj razdeljeno na manjše skupine v katerih se vadijo specifične prvine karateja (kate ali borbe) in možnosti za napredek vadečih so zato izjemno povečane. Tudi vsi klubski trenerji se nenehno izobražujejo na licenčnih seminarjih v Sloveniji ter na Japonskem ter s tem prinašajo raznovrstne metode treningov in znanja v klub.

V sklopu rednega treninga smo organizirali klubsko tekmovanje v katah za leto 2016. Člani in članice kluba so bili razdeljeni v skupine po stopnji znanja (barva pasu) in po spolu, trenerji pa so opravljali delo sodnikov. Vsi nastopajoči so prikazali ogromno znanja, napredek in veselje do karateja in pokazalo se je kar nekaj morebitnih bodočih prvakov, ki bojo nadaljevali in širili ime našega kluba, občine in države na mednarodno področje.

Velja izpostaviti naslednje zmagovalce posameznih kategorij: Nives Zlobko, Hana Okanović, Luka Cicvarić, Filip Zlobko, Daniel Semenič, Maja Lakner, Sara Marija Lavrič, David Matija Lavrič in Nika Omerzo. Tudi vsi ostali nastopajoči so si prislužili ogromen aplavz za pogum, prikazano znanje ter tovarištvo ob navijanju in s tem dokazali, da ni vse v tekmovalnosti temveč človeka izoblikujejo tudi druge vrednote, ki se jih skozi karate in življenje učimo vsi vadeči.

Najboljši v posameznih kategorijah so prejeli posebne klubske medalje in diplome za uspešno sodelovanje na tem tekmovanju. Vsi nastopajoči so prejeli tudi praktične nagrade, ki so jih priskrbeli Terme Čatež d.d., Pivovarna Laško d.d., Intermarket d.o.o. ter nekateri člani kluba.

Že prihodnji mesec pa vse člane čaka klubsko tekmovanje v bojih, kjer bojo svoje znanje prikazali v praktičnem delu – borbah.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic