Karate klub Brežice z devetimi zmagami najuspešnejši klub na mednarodni tekmi Postojna Open 24

V soboto, 11. 5. 2024, je v Športni dvorani Postojna potekal tradicionalni 22. mednarodni turnir v karateju, ki se ga je udeležilo 50 klubov iz 6-ih držav. Skupaj je nastopilo 308 tekmovalcev, ki so opravili čez 400 nastopov. Tekmovanja se je udeležila tudi ekipa katašev in borcev iz KK Brežice, ki so ponovno izjemno nastopili, saj so osvojili 9 zlatih, 7 srebrnih in 3 bronasta odličja ter skupno prvo mesto med vsemi klubi. Najbolj sta se izkazala Gaja Štern, ki je osvojila kar štiri zlata odličja, ter Luka Cicvarić, ki je zmagal tako med kadeti kot med mladinci.

Image title

Tekmovanje se je pričelo v katah. Gaja Štern je prva blestela v kategoriji do 8 let, kjer je suvereno zmagala. Kasneje je zmagala tudi v kategoriji starejših malčic (U10, 8-6 kyu), ostali dve zmagi pa si je priborila v ekipnih nastopih. Med najmlajšimi do 8 let sta v kategoriji 8-6 kyu nastopili zelo nadarjeni dvojčici Žičkar. Evelyn Joy Žičkar je osvojila srebrno, Amelie May Žičkar pa bronasto odličje. Vse tri najmlajše so nastopile tudi kot ekipa in s svojo izvedbo kate Geki Sai Ichi zmagale.

V kategoriji malčkov (U10 8-6 kyu) je presenetil Taj Skukan, ki je po preboju v finale osvojil odlično drugo mesto, v popoldanskem času pa dodal še soliden nastop v borbah, kjer je v repasažu za medalje po izenačenem rezultatu 4 : 4 izgubil zaradi prednosti nasprotnika. Med malčicami do 10 let je ponovno izjemno dobro nastopila Eva Strgar, ki je dvakrat gladko zmagala, potem pa za las v finalu izgubila in osvojila srebrno odličje. V kategoriji malčice (8-6 kyu) so poleg Gaje Štern tekmovale tudi Mia Kajtna, Megi Cicvarić in Vanessa Tomažin Volčanjšek. Megi in Vanessa sta osvojili 5. mesti, Mia pa je bila sedma. Mia, Eva, Gaja in Megi so potem po lepem in sinhronem nastopu osvojile zlato v katah ekipno, Vanessa pa je vse bolj suvereno nastopila v bojih malčic + 32 kg, a ji zaradi nekoliko neizkušenosti ni uspel preboj v drugi krog.

Image title

Sofia Popijač je tekmovala v absolutni kategoriji deklic do 12 let. Tokrat ji ni uspelo priti do medalje, je pa kasneje skupaj s Kim Kerin, Ario Zofič in Angeliko Li Žičkar osvojila zlato po zmagi v finalu ekip mlajših kadetinj. Aria je kot posameznica osvojila srebro med mlajšimi kadetinjami v kategoriji (8-3 kyu), Angelika pa je v absolutni kategoriji mlajših kadetinj osvojila peto mesto. Kim se tokrat ni prebila v boj za finale.

Gašper Štern je tekmoval v svoji kategoriji dečkov do 12 let. Po močnih in lepih izvedbah kat je v treh krogih osvojil 3. mesto. Kasneje je skupaj s klubskim kolegom Nikom Cicvarićem nastopil tudi v kategoriji mlajših kadetov do 14 let (8-3 kyu). V finalu sta se pomerila med seboj, zlato je osvojil Gašper, srebro pa Niko. Gašperju je bila to pripravljalna tekma za otroško balkansko prvenstvo, kjer bo skupaj s Sofio Popijač branil barve Slovenije.

Med kadetinjami je nastopila Santeja Ivnik, ki med tednom trenira tudi v Mariboru. Santeja je prvi dvoboj dobila, drugega izgubila, v repasažu pa suvereno osvojila bronasto kolajno. Naš najboljši kataš Luka Cicvarić je ponovno blestel in izstopal. Tako med kadeti kot med mladinci ni imel enakovrednega tekmeca in je vse dvoboje gladko dobil ter osvojil dve zlati odličji. Izvajal je najvišje mojstrske kate Kururunfa, Pachu, Annan Dai in Suparimpei.

Image title

Med mladinkami pa sta ob koncu nastopov katašev nastopili naši najboljši katašici Maja Lazanski in Maja Lakner. Po izvrstnih nastopih je Maja Lazanski v finalu zmagala, Maja Lakner pa osvojila srebrno odličje. Izvajali sta najtežje mojstrske kate Kururunfa, Papuren in Chatanyara Kushanku (M. Lakner) ter Papuren in Suparimpei (M. Lazanski). Maja Lazanski je nastopila tudi med članicami, kjer je v ponovno treh izjemnih nastopih prišla do srebrnega odličja.

Image title

Karate klub Brežice je tako na koncu osvojil skupno kar 19 odličij in prvo mesto med vsemi klubi na tekmovanju. Tekmovalce so spremljali trenerji Christian Kajtna, Darko Cicvarić, Metka Galič in Andrejka Dvornik in bili zelo zadovoljni, saj je forma njihovih varovancev pred drugo pokalno tekmo in državnim ekipnim prvenstvom izjemna, kar kaže na dobro načrtovane in odlične treninge. Ob tem gre zahvala tudi staršem in vsem podpornikom, ki spremljajo naše karateiste na tekmovanjih in jih uspešno bodrijo. Zahvala gre tudi sponzorjem, ki pomagajo, da mladi v KK Brežice razvijajo svoje talente v tako lepi borilni veščini, kot je karate.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic