Karate klub Brežice že tretjič letos na športnih počitnicah

V torek, 24. 8. 2021, se je v sklopu športnih počitnic, ki jih za brežiške otroke organizira Zavod za šport,  Karate klub Brežice predstavil že tretjič. Športne počitnice so namenjene otrokom, ki se želijo preizkusiti v različnih športih in v sebi odkriti še neraziskane talente.

Karate delavnico sta vodili trenerki in tekmovalki Metka in Nastja Galič, s svojo mladostno zagrizenostjo in željo do treniranja pa sta trening obogatili tudi najuspešnejši tekmovalki Karate kluba Brežice Maja Lazanski in Maja Lakner. Na tokratni delavnici je sodelovalo 22 otrok.

Otroci so na začetku delavnice prisluhnili zgodbi o karateju in o Japonski, temu pa je sledilo skupno ogrevanje, polno borbenih igric. Borbeno vedenje je otrokom prirojeno in jih sprošča in veseli.

Mladi karateisti so se tekom treninga preizkusili v ročnih in nožnih tehnikah, najprej na mestu, potem pa še na blazinah. Naučili so se tudi nekaj japonskih besed, uradnega karate pozdrava ter si uspešno zapomnili prvih pet japonskih številk.

Tekmovalki Maja Lazanski in Nastja Galič sta otrokom predstavili tudi kato Kururunfo, v kateri so otroci iskali ter šteli namišljene nasprotnike, prav tako pa imeli priložnost videti tehnike, ki so jih trenutke poprej na blazinah vadili sami. Krajšo kato z imenom »Brežice« so se naučili tudi otroci.

Otroci so delavnico končali z opazovanjem demonstracije dogovorjenega ter prostega boja, nato pa se v bojnih igricah preizkusili tudi sami.

Na koncu treninga so bili otroci utrujeni, a navdušeni. Nekaj obrazov je bilo tudi razočaranih, saj je bil trening, po njihovo, prekratek.

Image title

Podrobnejše odkrivanje skrivnosti karateja bo moč doživeti septembra, ko se bodo v Karate klubu Brežice začeli uradni treningi v prostorih športne dvorane Brežice. V septembru bodo za vse radovedne novince brezplačni dnevi odprtih vrat. Vsi, otroci, mladi in odrasli, ki se bodo vključili v treninge, bodo tako lahko razvijali svoje številne sposobnosti ter raziskovali prefinjenosti te čudovite azijske veščine, ki se je kot šport predstavila tudi na letošnjih olimpijskih igrah v Tokyu.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic