Karate klub Obzorje Brežice 6-ti najuspešnejši klub v Sloveniji v letu 2014

Po zaključku letošnje tekmovalne sezone je Karate zveza Slovenije objavila tudi končno lestvico uspešnosti klubov za leto 2014. Karate klub Obzorje Brežice je ponovil lanskoletni uspeh ter prepričljivo zasedel skupno 6.mesto med 60-imi klubu v Sloveniji. Kriteriji uspešnosti so bili uspehi na tekmovanjih po koledarju Karate zveze Slovenije, usposobljenost strokovnega kadra, registrirani tekmovalci in organizacije turnirjev. 

Karate klub Obzorje Brežice je danes med najbolje organiziranimi društvi v občini Brežice in Sloveniji. V klubu imamo največje število strokovno usposobljenih kadrov v občini ter drugo največje število med vsemi klubi v Karate zvezi Slovenije. V klubu vadimo tradicionalni Gojyu-Ryu stil, ki izvira iz zibelke karateja (Okinawe) in to na način, ki se trenira še danes na Okinawi (Japonska). Smo prvi klub v Sloveniji, kjer vadimo Gojyu-Ryu stil in naši tekmovalci v katah so prvi v Sloveniji začeli izvajati Gojyu-Ryu kate na tekmovanjih v okviru Karate zveze Slovenije.

Smo tudi uradni člani Karate zveze Slovenije (nacionalna panožna zveza), Športne zveze Brežice in International Meibukan Gojyu-Ryu Karate Do Association (I.M.G.K.A.) s sedežem na Okinawi (Japonska). Zaradi narave in organiziranosti svojega dela je klub 04.06.2010 od Ministrstva za šolstvo in šport pridobil za nedoločen čas »status društva, ki deluje v javnem interesu na področju športa«. 

V brežiškemu klubu smo zelo ponosni na svoj napredek, ki se kaže predvsem v zelo strokovnem delu trenerjev, diferenciranemu delu z mladimi ter veliki podpori staršev, občine Brežice, donatorjev, sponzorjev in širše javnosti. V tem letu je bilo delo v klubu razdeljeno na 12 različnih skupin, ki jih je vodilo 12 trenerjev z opravljeno trenersko licenco pri Karate zvezi Sloveniji. Tekmovalci kluba so nastopili na 17-ih tekmovanjih doma in v tujini ter osvojili skupno 126 kolajn (26 zlatih, 39 srebrnih, 61 bronastih).  Od vseh kolajn v tem letu je bilo 33 osvojenih na državnih prvenstvih ter pokalnih tekmovanjihNaslov državnih prvakov so letos osvojili: mladinke v bojih (Petra Planinc, Kaja Omerzo in helena Cenc).

V tem letu so bile izvedene tudi 3 pokalne tekme, ki so se točkovale  za Pokal Slovenije 2014. Naši tekmovalci so v točkovanju Pokala Slovenije 2014 zasedli naslednja mesta:

-      1.mesto starejše deklice skupno (kate in borbe): Hana Suša

-      2.mesto mladinke skupno (kate in borbe): Nastja Galič

-      2.mesto kate mladinke: Nastja Galič

-      3.mesto kate najmlajše: Sara Marija Lavrič

-      3.mesto kate malčki: Žiga Suša

-      3.mesto kate starejše deklice: Hana Suša

-      3.mesto borbe starejše deklice: Hana Suša

-      3.mesto borbe mladinke: Kaja Omerzo

V okviru pokalnih tekmovanj je bila izpeljana tudi članska karate liga, kjer so vidnejše uvrstitve dosegli naslednji naši tekmovalci:

-      3.mesto kate članice: Nastja Galič

-      3.mesto kate člani: David Bajs

-      6.mesto boji članice abs: Petra Planinc

Vsekakor so letošnji uspehi le dokaz, da v klubu z načrtnim delovanjem in podporo širše javnosti dosegamo in presegamo marsikatere cilje ter da v športu ni meja, kar bomo poskušali dokazovati tudi v bodoče! Še posebej smo zelo ponosni na naše najmlajše, ki  šele prihajajo in verjamemo, da boste zanj slišali tudi v bodoče![ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic