Karate klub Obzorje Brežice 6-ti najuspešnješi klub v Sloveniji za leto 2013

Karate zveza Slovenije je objavila končno lestvico uspešnosti klubov za leto 2013. Karate klub Obzorje Brežice je zasedel skupno 6.mesto med 60-imi klubu v Sloveniji. Kriteriji uspešnosti so bili uspehi na tekmovanjih po koledarju Karate zveze Slovenije, usposobljenost strokovnega kadra, registrirani tekmovalci in organizacije turnirjev. 

Karate klub Obzorje Brežice je danes med najbolje organiziranimi društvi v občini Brežice in Sloveniji. V klubu imamo največje število strokovno usposobljenih kadrov v občini ter drugo največje število med vsemi klubi v Karate zvezi Slovenije. V klubu vadimo tradicionalni Gojyu-Ryu stil, ki izvira iz zibelke karateja (Okinawe) in to na način, ki se trenira še danes na Okinawi (Japonska). Smo prvi klub v Sloveniji, kjer vadimo Gojyu-Ryu stil in naši tekmovalci v katah so prvi v Sloveniji začeli izvajati Gojyu-Ryu kate na tekmovanjih v okviru Karate zveze Slovenije. 
Smo tudi uradni člani Karate zveze Slovenije (nacionalna panožna zveza), Športne zveze Brežice in International Meibukan Gojyu-Ryu Karate Do Association (I.M.G.K.A.) s sedežem na Okinawi (Japonska). Zaradi narave in organiziranosti svojega dela je klub 04.06.2010 od Ministrstva za šolstvo in šport pridobil za nedoločen čas »status društva, ki deluje v javnem interesu na področju športa«. 

V brežiškemu klubu smo zelo ponosni na svoj napredek, ki se kaže predvsem v zelo strokovnem delu trenerjev, diferenciranemu delu z mladimi ter veliki podpori staršev, občine Brežice, donatorjev, sponzorjev ter širše javnosti. V tem letu je bilo delo v klubu razdeljeno na 11 različnih skupin, ki jih je vodilo 11 trenerjev z opravljeno trenersko licenco pri Karate zvezi Sloveniji. Tekmovalci kluba so nastopili na 21-ih tekmovanjih doma in v tujini ter osvojili skupno 136 kolajn (35 zlatih, 42 srebrnih, 59 bronastih).  Od vseh kolajn v tem letu je bilo 27 osvojenih na državnih prvenstvih ter pokalnih tekmovanjih. Naslove državnih prvakov so letos osvojili: Hana Suša v katah in borbah med mlajšimi deklicami, Žiga Suša v katah med malčki ter Nastja Galič v katah mladink. Hana Suša je postala tudi skupna zmagovalka (kate in borbe) tekmovanj za pokal Slovenije 2013, njen brat Žiga Suša pa je to lovoriko osvojil med malčki. Na podlagi doseženih rezultatov na tekmovanjih bo Olimpijski komite Slovenije februarja 2014 podelil status vrhunskega športnika mladinskega razreda naslednjim tekmovalcem: Nastji Galič, Kaji Omerzo, Jure Čudiču, Aljažu Šumljaju in Kaji Budič.

Nastja Galič je bila izbrana v reprezentanco za nastop na bližajočem se evropskem prvenstvu, ki bo v začetku februarja 2014 na Portugalskem in je tako postala edina katašica v zgodovini Posavja in Dolenjske, ki si je priborila takšno čast.

Vsekakor so letošnji uspehi le dokaz, da je z načrtnim delovanjem in podporo širše javnosti mogoče doseči in preseči marsikateri cilj ter da v športu ni meja, kar bomo poskušali dokazovati tudi v bodoče! [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic