Karate klub Obzorje Brežice dobil klubske prvake v katah za šol.l.2013/14

V Karate klubu Obzorje Brežice zadnja leta ogromno vlagamo v tekmovalne selekcije. Rezultati se kažejo na vsakem tekmovanju posebej, saj naši tekmovalci posegajo po najvišjih stopničkah na karate tekmovanjih doma in v tujini.  Skoraj vsako leto dosežemo zgodovinski mejnik na področju tekmovalnih uspehov, kar nam le poveča motivacijo za nadaljnje delo na tem področju. Z vadbo vseh skupin kluba v prostorih telovadnice ETRŠ Brežice se nam odpirajo vrhunski pogoji za treniranje, saj je delo v klubu lahko še bolj razdeljeno na manjše skupine v katerih se vadijo specifične prvine karateja (kate ali kumite) in možnosti za napredek vadečih so izjemno povečane. Tudi vsi klubski trenerji se nenehno izobražujejo na različnih seminarjih v Sloveniji in na Japonskem ter s tem prinašajo najnovejše sodobne metode treningov v klub.

»Zaradi rednega, dolgoletnega, vestnega in strokovnega dela nam vse več staršev zaupa svoje otroke in jih vpisujejo v vadbo karateja v Karate klub Obzorje Brežice. Karate klub Obzorje Brežice je danes med najbolje organiziranimi društvi v občini Brežice in Sloveniji. V klubu imamo največje število strokovno usposobljenih kadrov v občini ter drugo največje število med vsemi klubi v Karate zvezi Slovenije. V klubu vadimo tradicionalni Gojyu-Ryu stil, ki izvira iz zibelke karateja (Okinawe) in to na način, ki se trenira še danes na Okinawi (Japonska). Smo prvi klub v Sloveniji, kjer vadimo Gojyu-Ryu stil in naši tekmovalci v katah so prvi v Sloveniji začeli izvajati Gojyu-Ryu kate na tekmovanjih v okviru Karate zveze Slovenije. Letos imamo veliko število majnih, mladih nadobudnežev, ki komaj čakajo, da se tudi oni preizkusijo na tatami blazinah v tekmovalnem okolju« s ponosom pove predsednik kluba mag.Hrvoje Teo Oršanič.

V sklopu rednega treninga smo organizirali klubsko tekmovanje v katah za šolsko leto 2013/14. Člani in članice so bili razdeljeni v skupine po stopnji znanja (barva pasu) in po spolu, trenerji in prekaljeni tekmovalci pa so opravljali delo sodnikov. Vsi nastopajoči so prikazali ogromno znanja, napredek in veselja do karateja in pokazalo se je kar nekaj morebitnih bodočih prvakov, ki bojo nadaljevali in širili ime našega kluba, občine in države na mednarodno področje. Velja izpostaviti zmagovalce posameznih kategorij: Zala Kek, Martin Jevševar, Saša Petkovič, Manca Baznik, Katja Sečen, Nika Omerzo, Jaka Cerjak, Maj Vrtačnik Beribak, Hana Suša, Žiga Suša. Tudi vsi ostali nastopajoči so si prislužili ogromen aplavz za pogum, prikazano znanje ter tovarištvo ob navijanju in s tem dokazali, da ni vse v tekmovalnosti temveč človeka izoblikujejo tudi druge vrednote, ki se jih skozi karate in življenje učimo vsi vadeči.

Vsi najboljši v posameznih kategorijah so prejeli priznanja za svoj uspeh, najmlajši in najpogumnejši pa so prejeli tudi diplomo za uspešno sodelovanje. Že naslednji mesec pa vse člane čaka tokrat klubsko tekmovanje v bojih za šolsko leto 2013/14, kjer bojo svoje znanje prikazali v praktičnem delu – borbah.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic