Karate klub Obzorje Brežice dobil tudi klubske prvake v borbah za šol.l.2013/14

Po uspešno organiziranem marčevskem klubskem prvenstvu v katah, smo aprila organizirali tudi klubsko tekmovanje v borbah. Člani karate kluba Obzorje Brežice so bili razdeljeni v skupine po stopnji znanja (barvi pasa), trenerji in prekaljeni tekmovalci pa so opravljali delo sodnikov. Vsi nastopajoči so prikazali ogromno znanja borbenega karateja, veliko srčnosti in neustrašnosti. V času tekmovanja je bilo izvedeno mnogo napadalnih in obrambnih akcij, ročnih ter nožnih tehnik (blokov in udarcev), vendar brez ene same poškodbe, kar je tudi odlika vrhunskega karateja, ki ga vadimo v klubu že skoraj štiri desetletja.

Zmagovalci posameznih kategorij v borbah so bili: Saša Petkovič, Martin Jevševar, Ela Petan, David Kos, Hana Suša in Filip Cvetko. Posebej velja izpostaviti naslednje tri tekmovalce: Martin Jevševar, Saša Petkovič in Hana Suša, ki so zmagali tako v katah (marca 2014), kot tudi sedaj v borbah in s tem pokazali, da postajajo izredni vsesplošni karateisti.

Prav vsi nastopajoči so si prislužili ogromen aplavz za pogum, prikazano znanje ter tovarištvo ob navijanju in s tem dokazali, da v karateju, kot športu posameznika velja tudi ekipni duh in da vsaka zmaga sočlana, je tudi zmaga vseh vadečih v karate klubu Obzorje Brežice.

Vsi najboljši v posameznih kategorijah so prejeli priznanja za svoj dosežen uspeh, ostali najpogumnejši pa so prejeli diplomo za uspešno sodelovanje. Že konec tedna pa čaka večino mladih tekmovalcev 20.karate pokal osnovnih in srednjih šol, ki bo v Ljubljani pod pokroviteljstvom športne zveze Ljubljana.

 [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic