Karate klub Obzorje Brežice iz Zagreba s sedmimi kolajnami

Drugo soboto v aprilu so se člani Karate kluba Obzorje Brežice na povabilo organizatorja Karate kluba Stijena Zagreb udeležili 14. karate memoriala v Zagrebu. Tekmovanje je na Hrvaškem že tradicionalno in je posvečeno žrtvam hrvaške osamosvojitvene vojne. Organizator, ki je na tekmovanju zbral 380 najboljših domačih karateistov, je tokrat prvič povabil tudi klub iz Slovenije, in sicer Brežičane. Kluba bosta lahko zaradi bližine po vstopu Hrvaške v EU še tesneje sodelovala. Gostitelji so tekmo izpeljali na vrhunskem nivoju in se izkazali kot zelo pozorni tako do tekmovalcev kot tudi do njihovih trenerjev in spremljevalcev.

Brežiško ekipo je sestavljalo osem trenutno najboljših karateistov, zaradi šolskih obveznosti sta manjkali le Nastja Galič in Hana Suša. Med hrvaškimi vrstniki so se Brežičani odlično znašli in kljub nastopom v najtežjih kategorijah domov prinesli kar sedem kolajn, tri v katah in štiri v bojih.

     Ekipa Karate kluba Obzorje Brežice s trenerjema Petrom Dirnbekom in Metko Galič

Prvi je med mlajšimi učenci do 9 let nastopil Žiga Suša in se v treh kolih prebil do bronaste kolajne. Kate je izvajal precizno, ostro in z velikim borbenim žarom. Čeprav je v polfinalu za las izgubil dvoboj s kasnejšim zmagovalcem, je že na začetku požel bučen aplavz in veliko pohval. Med učenkami do 11 let je tekmovala Nika Omerzo, ki se ji je v kategoriji kat medalja v repasažu izmuznila, zato pa je imela več sreče v bojih. Za svoj pogum in odločnost je bila nagrajena z bronasto kolajno.

V kategoriji kadetov sta zelo uspešno nastopila dva Brežičana. David Bajs je s svojo kato, v kateri je pokazal veliko  moči in znanja, osvojil tretje mesto, Aljaž Šumlaj pa se je kot najboljši iz brežiške ekipe s svojo vrhunsko izvedbo kate prebil v finale in osvojil srebrno kolajno. Med kadetinjami je dve kati izvedla tudi Nikina starejša sestra Kaja Omerzo, ki pa je podobno kot mlajša Nika v repasažu izgubila boj za bron, se je pa zato toliko bolj potrudila v bojih in v treh kolih prišla do bronaste kolajne. Kajin način bojevanja je iz tekme v tekmo boljši, bori se vse bolj zrelo, hitro in strateško prepričljivo. Podobno lahko rečemo tudi za mladega Dejana Debelaka, ki se letos na tako velikih tekmah bori prvič. Dejan je nastopil v kategoriji učencev do 11 let in s svojo zagnanostjo, borbenostjo, izjemnim optimizmom in vztrajnostjo osvojil bronasto kolajno. Pohvaliti velja predvsem prvo borbo, kjer je blestel z dvema popolnoma kontroliranima nožnima udarcema v  glavo. 

Med kadeti se je zelo dobro boril tudi Jure Čudič. Prvi dvoboj je zmagal z rezultatom 9 : 0, vse točke pa je tako kot Dejan dobil z odličnimi nožnimi tehnikami. Sledili sta še dve zelo lepi Juretovi borbi s težkima nasprotnikoma, ki pa ga tokrat žal nista pripeljali do medalje, saj je imel zaradi neugodnega žreba premalo časa za počitek med borbami. Jure bo s še boljšo fizično kondicijo in ob odlični podpori trenerja za borbe Petra Dirnbeka  v prihodnosti posegal tudi po najvišjih mestih.

Za zaključek se je v kategoriji boji mladinke pomerila še Kaja Budič. Suvereno in atraktivno se je borila, odbila vse napade nasprotnice in ves čas kontrolirala borbo. Zaradi večje aktivnosti od nasprotnice se je po sodniški odločitvi prebila v finale in tokrat osvojila srebrno medaljo.

Tekmovanje je ponovno prineslo velik uspeh brežiškemu karateju,  še več kot osvojena odličja pa šteje dobro počutje na tekmovanju in nova prijateljstva, ki so se sklenila tako na tatamijih kot ob njih, med trenerji, sodniki in ostalimi spremljevalci. Pohvaliti je potrebno tudi vso podporo staršev brežiških karateistov, ki so s svojo prisotnostjo in skupnim glasnim navijanjem za prav vse tekmovalce postali že pravi mali navijaški klub in zaščitni znak brežiškega karateja.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic