Karate klub OBZORJE Brežice osvojil dve odličji v Slavonskem Brodu

V soboto, 19.10.2013 se je pet predstavnikov Karate kluba Obzorje Brežice udeležilo mednarodnega turnirja v Slavonskem Brodu, kjer je nastopilo preko 400 tekmovalcev iz 57 klubov in petih držav ter domače vitrine obogatilo za dve bronasti odličji.

                       Dobitnika medalj (Kaja Budič in Žiga Suša)

V kategoriji mlajših dečkov od 7 - 9 let je najmlajši tekmovalec brežiškega kluba Žiga Suša v katah osvojil 3. mesto. V prvem kolu je zmagal s 5:0, v drugem je priznal premoč nasprotnika z 1:4, v repasažnem odmerjanju moči pa je zopet suvereno zmagal z enoglasno sodniško odločitvijo 5:0.

V kategoriji bojev mladinke + 59 kg je Kaja Budič prvo kolo osvojila suvereno s 4:2, drugo kolo pa izgubila s 3:1, kar je zadostovalo za 3. mesto. Po rezultatski suši, ki ji je med drugim botrovala tudi poškodba stopala, je slednji dosežek dober temelj za ohranjanje dobrega občutka za prihodnje boje.

Mlajša kolegica, Kaja Omerzo, je tokrat bila bitko z bolečino v hrbtenici, vendar se je odločno postavila na tatami. Protiblečinske tablete niso popolnoma prijele, saj se je Kaja le s težavo ogrela in pripravila na boj. Prvo kolo je izgubila, nasprotnica pa je žal ni pripeljala do repasažnih bojev.

Če smo zadnjič poročali o suverenosti Hane Suša, lahko tokrat njen nastop ocenimo z besedo solidno. Nastopila je v kategoriji deklice 10 - 11 let, v disciplini kate je s 3:2 zmagala prvo kolo, drugo pa je klonila z 0:5. Za kasnejši nastop v bojih in preboj skozi prvo kolo ji je zmanjkalo tudi malce športne sreče.

Nika Omerzo je nastopila v katah v kategoriji kadetinj 12-13 let, vendar ji je neugoden žreb v težki mednarodni konkurenci namenil premočno nasprotnico, ki je našo tekmovalko izločila z 0:5.

Trenerja Darko Cicvarić in Peter Dirnbek, ki sta spremljala ekipo tekmovalcev, ocenjujeta, da je bil nastop zadovoljiv, hkrati pa priznavata, da se v vseh predstavnikih kluba skrivajo še nerealizirane rezerve, ki jih bodo skozi bodoče delo na treningih iztisnili iz vsakega posameznika, ki se je odločil svoj karakter graditi skozi karate preizkušnje.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic