Karate tekmovanje za OŠ Pokal Posavja v katah

Karate klub Brežice je uspešno izpeljal tradicionalno prvo letošnjo šolsko tekmovanje za Pokal Posavja v karate disciplini kate (vnaprej predpisani sestavi kombinacij blokov in udarcev, ki ponazarjajo navidezni boj proti več nasprotnikom). Na tekmovanju so nastopili mladi karateisti in karateistke iz 9-ih okoliških osnovnih šol. 

Nastopajoči so prejeli prave unikatne kolajne "OŠ Pokal Posavja 2019" za svoj pogum. Prejemniki zlatih kolajn pa so bili naslednji zmagovalci posameznih kategorij: Maja Lakner (OŠ Artiče), Jan Vretič (OŠ Brežice), Ian Črpič (OŠ Velika Dolina), Urban Gregorevčič (OŠ Globoko), Arijan Župevc (OŠ Brežice), Erazem Koželj (OŠ Bistrica ob Sotli), Santeja Ivnik (OŠ Bizeljsko), Luka Dimčič (OŠ Brežice), Selena Šinko (OŠ Cerklje ob Krki), Gašper Štern (OŠ Brežice), Sofia Popijač (OŠ Brežice) ter Matjaž Gregorevčič (izven konkurence).

Image title

Na šolskem tekmovanju je nastopilo mnogo morebitnih bodočih prvakov, ki bojo nadaljevali in širili ime kluba, občine in države tudi na mednarodno področje tako, kot to sedaj že počnejo nekateri tekmovalci našega kluba. Vsi nastopajoči so si prislužili ogromen aplavz za pogum, prikazano znanje ter tovarištvo ob navijanju in spoštovanju nasprotnikov in s tem dokazali, da ni vse v tekmovalnosti temveč človeka izoblikujejo tudi ostale vrednote, ki se jih skozi karate in življenje učimo vsi vadeči, ki vadimo plemenito borilno veščino – karate do (karate pot). Velik del nastopajočih se bo že naslednjo nedeljo pomerilo na tekmovanju »Rogaška Slatina open 2022«.

»Pustili ste izredno močan vtis povezanosti, spoštovanja do športa in pozitivne energije. Upravičeno ste lahko ponosni in zadovoljni« pa so besede enih od staršev.

Hvala vsem staršem, da nam zaupate svoje otroke ter vsem sponzorjem in podpornikom brez katerih ne bi mogel klub normalno delovati: OBČINA BREŽICE, ZAVOD ZA ŠPORT BREŽICE, HESS d.o.o., ELMONT d.o.o., SIPRO d.o.o., NEK, GEN ENERGIJA d.o.o., ARTISK, INŽENIRING BIRO d.o.o..[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic