Karateist Žiga Suša osvojil zlato in srebro, Hana Suša pa bron v Čakovcu (Hrvaška)

V soboto, 05.09.2015 se je v Čakovcu odvijal že 19.mednarodni karate turnir Medžimurje open, kjer je nastopilo skoraj 800 tekmovalcev in tekmovalk iz devetih evropskih držav. To tekmovanje je za člane Karate kluba Brežice bilo prvo tekmovanje po poletnem premoru in tako dober pokazatelj trenutne pripravljenosti za jesenski del tekmovanj. Na tekmovanju smo nastopili z majhno, a uspešno ekipo: Žiga Suša, Hana Suša, Nika Omerzo, Kaja Omerzo in Nina Zupančič.

Najboljši brežiški tekmovalec je bil najmlajši Žiga Suša, ki je v katah dečkov 10-11 let premagal najprej štiri nasprotnike (Italija, Bosna ter 2xHrvaška), v finalu pa izgubil z 1:4  proti Reliću (Hrvaška) in osvojil srebrno kolajno. Žiga se je kot kompleten karateist pomeril še v borbah in tam z veliko borbenostjo ter izredno taktiko premagal vse štiri nasprotnike in se tako zavihtel na najvišjo zlato stopničko. Obe kolajni sta vsekakor dobra popotnica in motivacija za naslednja tekmovanja.

Žiga Suša - zmagovalec v borbah dečki 10,11 let -34kg

Žigatova sestra Hana je nastopila v katah med mlajšimi kadetkinjami in se po eni manjši napakici v enem nastopu, kjer je izgubila 2:3, uspela v štirih krogih (1 poraz, 3 zmage) prebiti do bronaste kolajne. Vsekakor je Hana sposobna še višjih uvrstitev, kar dokazuje na vseh tekmovanjih in reprezentančnih pripravah. Tokrat se je pomerila tudi v bojih, kjer pa ni naredila vidnejše uvrstitve, ker je zadnje čase tudi več vadbe posvetila le katam, kjer je tudi članica širšega izbora slovenske reprezentance. V katah kadetkinj je nastopila še Nika Omerzo in izgubila oba dvoboja. Nika je tehnično zelo napredovala, v bodoče pa bo morala dati več povdarka na moč in hitrost izvedbe vseh kat.

V borbah kadetkinj -54kg je nastopila Nina Zupančič, ki je najprej premagala Šulek (Hrvaška) s 3:1, nato pa naslednji boj proti Memić (Hrvaška) v rednem delu točkovanja iztržila neodločen izid 1:1 in sledilo je sodniško glasovanje v prid domače tekmovalke. Nina je pokazala napredek v borbenosti, nadaljnje treninge pa bo posvečala več različnim tehnikam, ki jih bo nato uporabljala v samih bojih. Ob koncu tekmovanja se je v boj podala še Kaja Omerzo, ki je prvi del borbe oddelala odlično, nato pa ji je koncentracija popustila, kar je tudi izkoristila njena nasprotnica ter jo premagala.

3 kolajne na močnem mednarodnem turnirju je lepa vzpodbuda za jesenski del tekmovanj in že naslednji vikend se večina tekmovalcev karate kluba Brežice podaja na 2.pokalno tekmovanje za Pokal Slovenije 2015, kjer se bojo tokrat merili s slovenskimi vrstniki – upamo, da še uspešneje! 

trener Christian Kajtna in brežiški tekmovalci v Čakovcu[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic