Karateisti iz Karate kluba Obzorje Brežice s štirimi odličji na državnem prvenstvu za člane in veterane

V soboto, 22.02.2014 je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Karate klubom Velenje organizirala državno prvenstvo za člane in veterane med katerimi je nastopilo 68 tekmovalcev članov iz 34 klubov ter 21 veteranov iz 15 slovenskih klubov. Tokrat je ekipa brežiškega kluba nastopila v okrnjeni zasedbi, vendar z izjemnimi rezultati.

Najprej je na tatami stopila katašica Nastja Galič, ki je  v prvem krogu premagala Špelo Zidarič (Radvanje) s 5:0. Že naslednji krog jo je čakala članska reprezentantka Anja Hladnik (Postojna). Nastja je izvedla visoko rangirano kato Kururunfa in sodniki so imeli zelo teško delo. Žal je Nastja proti kasnejši državni prvakinji izgubila s 2:3, vendar bi se tehnica lahko obrnila tudi v njeno prid. Kasneje je v repasažu proti Azri Golač (Oplotnica) izvedla svojo najboljšo kato Suparimpei in zmagala gladko s 5:0 ter osvojila bronasto kolajno v članski konkurenci.  Nastja je v zadnjem času izredno napredovala, kar se vidi v dvigu njene samozavesti, kakor tudi pri izvedbah njenih kat. Vsekakor se v bližnji bodočnosti nadejamo še večjih njenih vrhunskih rezultatov in mladi tekmovalci imajo tudi pravi vzor.

David Bajs se je tokrat prvič pomeril v članski kategoriji in izvedel kato odlično, vendar žal izgubil s 1:4. David skupaj s klubskim kolegom Aljažem Šumljajem izredno hitro napreduje pod budnim očesom Nastje ter ostalih klubskih trenerjev in samo vprašanje časa je, kdaj bo tudi on začel posegati po odličjih.

Med mlajšimi veterani je tokrat po večletnem premoru nastopil tudi Peter Dirnbek in s svojimi izvedbami požel aplavze širšega občinstva. Peter je pokazal vse svoje znanje, ki si ga je pridobil skozi dolgoletno kariero karateista, saj je izvajal kate različnih stilov (Goju-Ryu, Shotokan, Rindo), ki smo jih skozi zgodovino trenirali v Karate klubu Obzorje Brežice. Prvi krog je zmagal 5:0, drugi krog 3:2, v finalu pa je moral priznati premoč proti večkratnemu državnemu prvaku Hornu iz Šentjerneja. Naslov podprvaka Slovenije je vsekakor velika nagrada za odlično delo skozi desetletja ter potrdilo, da znanje, ki ga predaja ostalim članom kluba, je še kako učinkovito in pravo.

Nazadnje so v ogenj stopile še naše veteranke Metka Galič in Mateja Petančič. S ponosom smo navijali zanju, saj so pri njunih letih pokazali izredno znanje karateja ter dokazale, da karate ni šport samo za  mlade, temveč je borilna veščina za celo življenje – KARATE DO (»do« v japonščini pomeni – pot). S svojimi nastopi sta si priborili bronasti kolajni.

Z izjemno uspešnim nastopom članske in veteranske ekipe so Brežičani dokazali, da je v Posavju karate izredno priljubljen šport, ki tudi starejšim generacijam omogoča ohranjanje fizične in psihične kondicije ter dobro počutje v zrelejših letih. Poleg tega treningi karateja omogočajo sprostitev, druženje, skrb za zdravo in polno življenje ter aktivno prispevajo k boljši medgeneracijski povezanosti v časih, ko je to še posebej pomembno. Ob tem velja pohvaliti vse trenerje kluba, ki s svojim zgledom,  spodbudo, organizacijo in vizionarstvom pa tudi ob pomoči staršev  in sponzorjev uspešno vodijo klub, tekmovalne in ostale skupine ter skrbijo za finančno stabilnost in dobre pogoje za treninge, kar je v teh težkih recesijskih časih svetel zgled za vsa ostala društva in klube.

 [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic