Karateisti iz Karate kluba Obzorje Brežice s tremi odličji na državnem prvenstvu za člane in veterane

V soboto, 10.01.2015 je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Karate klubom Velenje organizirala državno prvenstvo za člane in veterane med katerimi je uspešno nastopilo 7 tekmovalcev brežiškega kluba.

Najprej je na tatami stopila katašica Nastja Galič, ki je  v prvem krogu vrhunsko izvedla svojo kato, vendar na koncu kate ni naredila poklona sodnikom in bila zato diskvalificirana. Naj omenimo, da je z novim letom nastopilo spremenjeno pravilo za izvedbe kat, kjer sta obvezna poklona sodnikom pred in na koncu izvedbe kat. Nastjina nasprotnica je nato naslednji krog izgubila in zato ni omogočila naši tekmovalki nadaljnje boje v repasažu. Med člani se je tokrat pomeril David Bajs, ki je tudi kljub vidnemu napredku v zadnjem času izgubil v prvem krogu brez nadaljnih možnosti za repasaž.

Nazadnje so v ogenj stopile še naše veteranke Metka Galič in Mateja Petančič. S ponosom smo navijali zanju, saj so pri njunih letih pokazali izredno znanje karateja ter dokazale, da karate ni šport samo za  mlade, temveč je borilna veščina za celo življenje – KARATE DO (»do« v japonščini pomeni – pot). S svojimi nastopi sta si priborili bronasti kolajni. Med veterani je nastopil tudi Hrvoje Teo Oršanič, ki pa je prvi krog izgubil, zato pa je med podelitvijo kolajn za kate potekala tudi majhna demostracija sponzorja Lončarstva Bahor, ki izdeluje tudi »Nigiri game« (keramični vrč, ki služijo krepitvi mišic in telesa) in prav naš predsednik Hrvoje je vsem prosotnim demonstriral vaje s tem okinawskim pripomočkom. Metka Galič je prav tako dobila posebno nagrado Lončarstva Bahor, kot najstarejša tekmovalka na državnem prvenstvu.

Tokrat smo v bojim imeli dva predstavnika in sicer Sašo Račiča, ki je pred nekaj dnevi dopolnil 18 let in tako pridobil pravico nastopati med člani, kjer je krstni nastop opravil prav na državnem prvenstvu. Sašo je prikazal dobro borbo z malo zadržka proti starejšim tekmovalcem, ki pa je proti koncu tekmovanja izginil in bo na naslednjih tekmovanjih sigurno izvajal svoje boje brez respekta do nasprotnikov.

Kot zadnja je na tatami stopila borka Petra Planinc, ki se je med članicami -55kg prebila v finalni boj. V finalu se je rezultat konnčal z neodločenim izidom in po sodniški odločitvi 1:4 je Petra priborila naslov podprvakinje Slovenije.

Z uspešnim nastopom članske in veteranske ekipe so Brežičani dokazali, da je v Brežicah karate izredno priljubljen šport, ki tudi starejšim generacijam omogoča ohranjanje fizične in psihične kondicije ter dobro počutje v zrelejših letih. Poleg tega treningi karateja omogočajo sprostitev, druženje, skrb za zdravo in polno življenje ter aktivno prispevajo k boljši medgeneracijski povezanosti v časih, ko je to še posebej pomembno. Ob tem velja pohvaliti vse trenerje kluba, ki s svojim zgledom,  spodbudo, organizacijo in vizionarstvom pa tudi ob pomoči staršev  in sponzorjev uspešno vodijo klub, tekmovalne in ostale skupine ter skrbijo za finančno stabilnost in dobre pogoje za treninge, kar je v teh težkih recesijskih časih svetel zgled za vsa ostala društva in klube.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic