Karateisti iz KK Brežice iz Kranja prinesli kar 12 odličij

To soboto je v Kranju potekalo mednarodno tekmovanje v karateju Kranj OPEN 2016, ki so se ga udeležili tekmovalci 35-ih klubov iz šestih držav (Slovenije, Avstrije, Italije, Srbije, Hrvaške in BIH). Skupaj so opravili okoli 400 nastopov. Karate klub Brežice je zastopala 13-članska ekipa, ki je domov prinesla kar 12 odličij. Zmagale so tri izjemne brežiške katašice, in sicer Sara Marija Lavrič med malčicami (8-6 kyu), Ela Petan med mlajšimi deklicami (OPEN) in Nastja Galič med članicami (OPEN). Poleg treh zlatih odličij so brežiški karateisti osvojili še dve srebrni in 7 bronastih.

Brežiški karateisti s trenerjema Davidom Bajsom in Metko Galič

Tekmovanje se je najprej pričelo v katah in že v prvih kategorijah prineslo Brežičanom velik uspeh, saj so v kategoriji malčic prva tri mesta zasedle Sara Marija Lavrič, Maja Lakner in Tjaša Petkovič. Kasneje so v kata timu osvojile še dodatno bronasto kolajno in dokazale, da se za prihodnost brežiškega karateja ni bati. Njihov uspeh je v kategoriji deklic do 11 let OPEN dopolnila izjemna Ela Petan, ki je s tremi mojstrskimi katami premagala vse nasprotnice in ponovno zmagala. V kategoriji deklic do 11 let (5-4 kyu) je bronasto kolajno osvojila tudi Saša Petkovič. Med dečki do 13 let je v zelo zahtevni konkurenci nastopil David Matija Lavrič, ki pa tokrat kljub dobri izvedbi kate ni uspel priti v boj za medalje. V konkurenci kadetinj je odlično nastopila Nika Omerzo, ki se zadnje čase specializira za kate in vlaga veliko dodatnega napora. Po zmagi v prvem kolu je v drugem izgubila proti kasnejši finalistki in v repasažu osvojila peto mesto, hkrati pa pokazala znaten napredek pri mojstrskem izvajanju svojih kat. Nika je nastopila tudi v združeni konkurenci mladink in članic, kjer pa je ponovno blestela njena vzornica in tudi trenerka Nastja Galič, ki je s tremi vrhunskimi izvedbami najvišjih kat ponovno premagala vse nasprotnice in zmagala. Za Nastjo je ta tekma pomenila dobro pripravo na tekmo svetovnega pokala, ki bo naslednji vikend v Hamburgu.

V drugem delu dneva so nastopili borci. Že v prvi kategoriji malčic pod 35 kg sta ponovno navdušili Sara Marija Lavrič in Tjaša Petkovič, ki sta se s svojimi borbami uvrstili na tretje mesto in tako ta dan okoli vratu obesili že tretjo kolajno. Saša Petkovič in Ana Sever sta se borili v kategoriji deklic do 11 let + 40 kg. Obe sta po dveh borbah osvojili peto mesto, kakor tudi Sebastijan Lašič v kategoriji dečkov do 13 let – 50 kg. David Matija Lavrič tudi v borbah tokrat ni imel svojega dne, do srebrnega odličja pa se je po odličnem polfinalu, kjer je dala nasprotnici tri točke v zadnji sekundi, prebila vse boljša Ivana Lukić. Za uspešen zaključek brežiških nastopov je poskrbel še Dejan Debelak, slovenski reprezentant med kadeti, ki je po silovitem začetku v prvi borbi kasneje polfinalni boj izgubil in na koncu osvojil še eno bronasto kolajno.

Prvo tekmovanje članov KK Brežice v tem šolskem letu je pokazalo, da se s tekmovalci dobro dela in da lahko v nadaljevanju pričakujemo še veliko odličnih rezultatov. [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic